30/4/14

Paris:

"Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου"


Μια όμορφη ιδέα από την Πέτρα μας, για να μοιραστούμε ταξιδιωτικές εμπειρίες! 
Εγώ θ' αναφερθώ στο πρώτο μου ταξίδι για το Παρίσι που κάπως αλλιώς το ονειρευόμουνα κι αλλιώς κατέληξε!
Ήταν Σεπτέμβριος και θα πήγαινα 1η μου φορά στο Παρίσι, για επαγγελματικούς λόγους. Όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα από την εταιρεία για 5 διανυκτερεύσεις και με πλούσια αποζημίωση, θα έβλεπα το Παρίσι μια χαρά.
Αναχώρησα από το παλιό Ελληνικό αεροδρόμιο με την αξέχαστη Ολυμπιακή κι έφτασα στο Orly. Στη διαδρομή έμαθα πως 
οι Γάλλοι έχουν σε χαμηλή εκτίμηση τους Έλληνες. Με στεναχώρησε αυτό, αλλά δεν 
πτοήθηκα. Φτάνω στο ξενοδοχείο, δίνω τα χαρτιά μου, αν και διακρίνω μια μικρή δυσκολία επικοινωνίας. Ήταν απόγευμα και βγήκα να κάνω μια γρήγορη βόλτα στο περίφημο Παρίσι! Πέρασα απ' την “Opera Garnier”, την ονομαστή “Galerie Lafayette”, το τεράστιο “Printemps”, σύντομα όμως νύχτωσε και γύρισα πίσω να ενημερωθώ για την αυριανή επαγγελματική μου υποχρέωση.
Για τρεις μέρες όλα πήγαν μια χαρά, αλλά την 4η μου έκλεψαν το πορτοφόλι στο metro με τα
υπόλοιπα δικά μου χρήματα και της εταιρείας. 

Είχα αφήσει κάτι ψιλά στο hotel, αλλά... Έκανα βιαστικά τις τελευταίες δουλειές μου και γύρισα πίσω να ετοιμαστώ. Mε πίκρα, αλλά κι ένα μεγάλο γιατί έκλεισα τις πολύ βαριές βαλίτσες μου. Τα χρήματα μου ήταν όλα κι όλα 90 φράγκα, όταν μόνο για taxi ήθελα 40 ff και δεν είχα καν πιστωτική κάρτα διότι ήμουν αντίθετη με αυτό. Από κάποιο λάθος του Monsieur, (ρεσεψιονίστ), μου ζητούσε να πληρώσω 80 ff, διότι η εταιρεία μου λέει, n'a pas payé, δεν πλήρωσε...διότι... n'a pas ... διότι ... επέμενε ... vous payer, madame 80 ff, s'il vous plaît, η εταιρεία είχε κλείσει διότι ήταν αργά για περαιτέρω εξηγήσεις, οπότε πληρώνω τα 80 ff και μένω με 10 ff. Όχι με taxi, αλλά ούτε με τρένο δε με βλέπω να πηγαίνω σκέφτηκα! 

Η Αγωνία και το άγχος διανυκτέρευσαν μαζί μου. 
Την άλλη μέρα ρώτησα την πως θα πάω στο Orly και μου είπαν πάρε ένα taxi μέχρι τα λεωφορεία στην place vendome κι από κει θα πάρεις το "Χ" λεωφορείο κι όλα, bien! Έκανα όπως μου είπαν, φτάνω στην place κουβαλώ και τις υπέρβαρες βαλίτσες μου και ρωτάω πιο λεωφορείο πηγαίνει Orly και μου λένε: από εδώ κανένα, θα πάτε 2 τετράγωνα πιο κάτω να πάρετε το metro γραμμή 2 μετά από κάποιες στάσεις θα μπείτε στη γραμμή 3 θα φτάσετε στην "Χ" διασταύρωση, που στραμπουλάς τη γλώσσα σου για να το πεις και θα μπεις στον προαστιακό προς Orly. Η πτήση μου έφευγε 12:25 κι η ώρα ήταν ήδη 10:45. Όλα καλά, εκείνες τις ασήκωτες βαλίτσες πως να τις τσουλήσω, που ήταν γεμάτες έντυπο υλικό, δείγματα, ντοσιέ, βιβλία, σαν να κουβαλάς μάρμαρα. Μέχρι να φτάσω στον προαστιακό, η ώρα είχε περάσει τις 12:00, το άγχος μου μεγάλωνε, διότι δεν ήξερα τις αποστάσεις, αλλά πίστευα ότι θα προλάβω.
Αφού τερμάτισε το τρένο στο Orly, ρώτησα που είναι η Olympic air, και μου λένε πρέπει να πάρεις άλλο τοπικό λεωφορείο να σε πάει. Άλλο κουβάλημα, άλλη ταλαιπωρία, λέω εντάξει τελειώνω πια, οσονούπω φτάνω. 
Η ώρα έτρεχε κι αφού βγάζω εισιτήριο μπαίνω στο πούλμαν που θα με πήγαινε στις αναχωρήσεις του αεροδρομίου, άρχισα ήδη να βλέπω επιβάτες, αεροπλάνα κι αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου! Η ώρα είναι 12:25, φτάνουμε στην είσοδο αναχωρήσεων κι εγώ βιάζομαι να πάρω βαλίτσες παρ' όλο που τα χέρια μου ήταν τόσο πονεμένα σαν να με είχαν δείρει. 
Μπαίνω μέσα στην αίθουσα κι αρχίζω να ψάχνω την ολυμπιακή, αλλά πουθενά, ρωτάω που βρίσκεται επί τέλους η olimpic air και μου απαντούν εδώ είναι Orly Nord στο 
Orly Sud θα πάτε με το πούλμαν, που ευτυχώς δεν είχε φύγει ακόμα. 


Έφτασα επί τέλους 12:40 τρέχω στον έλεγχο της olimpic air η κοπέλα τα μάζευε να φύγει, αφήνω τις βαλίτσες και ψελλίζω κι εγώ γι' Αθήνα και μου λέει, ξέρετε σας φωνάξαμε πολλές φορές να έρθετε κι είναι δύσκολο τώρα, έχουμε κλείσει και μπλα.. μπλα.. μπλα.. δεν άκουγα τίποτα, με όση υπομονή μου είχε απομείνει της είπα πως πρέπει να φύγω οπωσδήποτε! Άρχισε να ενδιαφέρεται στα σοβαρά κι έτσι πέρασα μαζί της γρήγορα από ελέγχους κι έφτασα επί τέλους στη φυσούνα που θα έμπαινα στην καμπίνα του αεροσκάφους. 
Μόλις το αντίκρισα και με τη σημαιούλα του να στολίζει το ρύγχος του έτρεχαν τα μάτια μου από συγκίνηση, ήταν η στιγμή που το ελληνικό φιλότιμο ξέπλενε την ταλαιπωρία και την κούραση μου!
Γιατί από φιλότιμο και μόνο πλήρωσα το λάθος του ...μεσιέ, για να μην αφήσω εκτεθειμένη την εταιρεία μου! 
 Τέτοια ταλαιπωρία δεν έχω υποστεί ποτέ μα ποτέ όμως! Αυτό το ταξίδι πως να το ξεχάσω! 
Ευχαριστώ το Πετροκόριτσο που μου έδωσε την ευκαιρία να το μοιραστώ μαζί σας! Έκτοτε πήγα αρκετές φορές κι έχω περάσει πάρα πολύ όμορφα, διότι μου αρέσει σαν πόλη, έχει κουλτούρα και ποιότητα!

Πληροφοριακά να σας πω πως ο... μεσιέ (ρεσεψιονίστ) αναγνώρισε το λάθος του κατόπιν εορτής βεβαίως... και στη δουλειά όταν πήγα με τόσο βαρύ και πολύτιμο υλικό, μου είπαν απλά, γιατί έφερες τόσα πολλά πράγματα ποιος θα στο αναγνωρίσει??? Βεβαίως την απάντηση τους την έδωσα κατάμουτρα:  "η συνείδηση μου" τους είπα έτσι απλά!

Για περισσότερες πληροφορίες για: Paris!   Για συμμετοχές στο "Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου" Εδώ

Να είστε καλά φίλοι μου και καλή πρωτομαγιά! <by koko>


42 σχόλια:

  1. μεγάλο άγχος ,ευτυχώς που τα κατάφερες ! Καθως διάβαζα νόμιζα πως δε θα προλάβαινες!
    Την αναισθησία στη δουλειά δε θα τη σχολιάσω για να μην ταραχτώ!
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου, ο μεσιέ δεν είχε διαβάσει μια παράγραφο όπου εκεί αναφερόταν η έκπτωση που έκανε τo εν λόγω Hotel στην εταιρεία μου επειδή έκλεινε ετήσιο πακέτο για επαγγελματικές εκθέσεις και κάθε 3μηνο πήγαινε 1 ή 2 άτομα να φανταστείς για 5 μερες! Όχι μόνο αυτό αλλά μου το είπε και το τελετταίο βράδυ!
      Απερίγραπτη περιπέτεια!
      Να εισαι καλά κοπέλα μου! Σ' ευχαριστώ για τη βόλτα σου! Τα φιλιά μου!:))

      Διαγραφή
  2. Ο Χριστός κι η μάνα του!!!
    Αγχώθηκα εγώ που ούτε πήγα, ούτε με έκλεψαν, ούτε έσερνα στις ρούγες το χαρτομάνι!
    Αν οι μουσιούδες δεν έχουν καλή γνώμη για εμάς ας πάνε στο αμέρικα να ρωτήσουν τι γνώμη έχουν οι αμερικάνοι για τους γάλλους. Περίπου τους παρουσιάζουν ως ηλίθιους!
    Κακή ανάμνηση όμως. Εύχομαι να μοιραστείς μαζί μας και μια καλή. Όχι όμως με τη Γαλλία, τώρα τα "πήρα" κι εγώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι Γάλλοι Πέτρο μου, είναι ξεροκέφαλοι, αγράμματοι κι αισχρά σωβινιστές, όλοι!
      Η εμπειρία αυτού του ταξιδιού ήταν το 1992, είμασταν στη ΕΟΚ κι εκείνοι δεν ήξεραν κατά που έπεφτε η Ελλάδα!
      Αν δεν μιλάς γαλλικά και πας μονος σου δεν θα εξυπηρετηθείς πουθενά! Μόνον στα εμπορικά καταστήματα για ευνόητους λόγους. Κι ο μεσιέ μια παράγραφο δεν είχε διαβάσει όπου εκεί αναφερόταν η έκπτωση που έκανε τo Hotel στην εταιρεία μου.
      Επίπονη περιπέτεια για πρώτη φορά στο Παρίσι! Ευτυχώς οι επόμενες με αποζημίωσαν, αλλά η γνώμη μου για τους μουσιούδες που λες κι εσύ δεν άλλαξε!Σ' ευχαριστώ για το πέρασμα σου! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  3. Καλε μου μετεδωσες ολη την αγωνια σου ! Δεν υπαρχει. Πωπω παναγια μου..
    Αυτοι ειναι και οι δικοι μου φοβοι οταν προκειται να ταξιδεψω στο εξωτερικο
    Ευτυχως που τελος καλο ολα καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια άσχημη περιπέτεια εξ' αιτίας της απροσεξίας μου που στο στριμωξίδι του metro δεν έδωσα σημασία και μ' έκλεψαν, αλλά και του βλάκα ρεσεψιονίστ που δεν διάβασε την έκπτωση που μας έκανε το hotel του!
      Σ' ευχαριστώ για την άποψη σου φίλη μου! Να έχεις ένα όμορφο βράδυ! Φιλιά πολλά και Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. πωπω σε παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα Κατερίνα μου ! Ίδρωσα μαζί σου !
    Παρ'όλα αυτά φαντάζομαι πως η ανακούφιση στο τέλος είναι από τα καλύτερα συναισθήματα ε;
    Φιλάκια πολλά και καλή αυριανή χαρά μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! γλυκιά μου airis, ότι να σου λέω είναι λίγο! Ειναι 1992, αντικαθιστώ μια άλλη συνάδελφο λόγω εγγυμοσύνης, παρ´ ότι τηρείται αυστηρά η ιεραρχία γι' αυτά τα επαγγελματικά ταξίδια!
      Έτσι από μεγάλο ζήλο προμηθεύτηκα πολύ και βαρύ υλικό. Για να μη θεωρήσουν ότι δεν άξιζα που με πρότειναν. Για πρώτη φορά θα επέστρεφα χρήματα, αλλά με πρόλαβε ο κλέφτης και πάλι όμως να σκεφτείς πιο οικονομικές ήταν οι προμήθειες μου Που να ήξερα τι με περίμενε! Λίγο η δική μου απροσεξία μεγάλο το λάθος του μεσιέ, ήρθε κι εδεσε η ταλαιπωρία!
      Σ' ευχαριστώ για τη γλυκιά σου γνώμη!
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ κι εναν υπέροχο ανθισμένο Μάη! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  5. Μον αμί αγχώθηκα τρελά με τη διήγησή σου! Πολύ γλαφυρή και ολοζώντανη! Όχι πως τους περίμενα καλύτερους τους Γάλλους. Έχουν ένα θεματάκι με το σωβινισμό τους. Φαντάζομαι τι θα ένιωσες όταν κάθισες στη θέση του αεροπλάνου που θα σ΄ έφερνε πίσω στην πατρίδα...
    Κατερίνα μου εύχομαι να μην το ξαναζήσεις αυτό!
    Φιλιά πολλά και καλή Πρωτομαγιά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου έπιασες φλέβα μ' αυτό που έγραψες στο πως ένοιωσα όταν κάθισα στη θέση του αεροπλάνου! Έτρεχαν τα μάτια μου μέχρι πάνω απ' την Κέρκυρα κι όταν άνοιξε η πόρτα εξόδου στο ελληνικό με τις αποσκευές στο καρότσι πια κι ειδα την κόρη μου 4 χρόνων τότε και τον άντρα μου αφου την αγκάλιασα τα ξέχασα όλα! Η απροσεξία της κλοπής κι ο άσχετος μεσιέ βοήθησαν στο να μου βγεί ξινό το πρώτο μου ταξίδι στο Παρίσι! Σ' ευχαριστώ μον αμούρ για την βολτούλα σου! Καλό μήνα με μια αγκαλιά λουλούδια και πολλά φιλιά!:-))

      Διαγραφή
  6. Y pues después de tantas contrariedades molestas, todo pasó y volviste a Paris.
    Hermosa e interesante relato, un beso amiga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε διάβασα και τα πήρα με τους Γάλλους γιατί πρίν δέκα μέρες στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ διαμόρφωσα την χειρότερη εικόνα για την πάρτι τους.
    Ρωτούσα στα αγγλικά τους υπαλλήλους πως να φτάσω στο terminal που έψαχνα και με γράφαν κανονικά.
    Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια αγένεια και σνομπισμό.
    Έχοντας μόνο 40 λεπτά για μετεπιβίβαση σε άλλο αεροπλάνο έπαθα την πλάκα μου και αγχώθηκα ακριβώς σαν και σένα.
    Τα ελληνικά μπινελίκια που έριξα στα γαλλάκια δεν είναι δύσκολο να τα φανταστείς.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν ανέφερα την αγενή και απρεπή συμπεριφορά τους όταν ρωτούσα για δρόμους για στάσεις για ανταποκρίσεις για κατευθύνσεις και γενικώς για διευκρινήσεις, είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Είναι αμόρφωτοι κι αν δεν μιλάς και γαλλικά, έ, άστα και βράστα!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες γλυκιά μου, Καλό μήνα και πολλά φιλιά!:-))

      Διαγραφή
  8. Αγχώθηκα και μόνο που διάβασα αυτή την ανάρτηση! Τέλος καλό, όλα καλά όμως! Και αυτό έχει σημασία!
    Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylaki μου, οι κοπιώδης περιπέτειες ξεκινούν από λάθη, παραλήψεις και απροσεξίες.
      Η κλοπή δυστυχώς ήταν μοιραία συν το λάθος του μεσιέ, ήρθε κι έδεσε ο μπελάς!
      Να έχεις έναν όμορφο και χαρούμενο Μάη μήνα! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  9. Οι Γάλλοι είναι από τους πιο αγενείς Ευρωπαίους κι ομιλούν μόνο την γαλλικήν, διότι είναι ψώνια επειδή δεν έγιναν τα γαλλικά η διεθνής γλώσσα. Τσακώθηκα μια φορά με ένα Γάλλο! Τι πως τσακώθηκα μάνα μου;; Αυτός στα γαλλικά κι εγώ στα........"γαλλικά" αλά ελληνικά! Μια χαρά περάσαμε!! Αχαχαχα! Κατερίνα μου, πολλά γλυκά φιλιά, καλό μήνα και πάντα καλά μας ταξίδια! Το Παρίσι είναι υπέροχη πόλη!! (αλλά έχει Γάλλους! αχαχα!) :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Πετροκόριτσο, περισσότερη ήταν η ταλαιπωρία μου από την άγνοια, το κόμπλεξ και την ασυνειδησία τους παρά απ' τα υπόλοιπα! Αυτή η τελευταία σου ατάκα όλα τα λεφτά, μάνα μου!
      Σ' ευχαριστώ που ήρθες στο σπιτάκι μου! Να έχεις έναν όμορφο και δημιουργικό Μάη!
      Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  10. Απαπα!!! Κι εγώ ξέπνοη κάθισα στην διπλανή θέση, Κατερίνα μου. Μας συνεπήρες. Τι φρίκη, άγχος και ταλαιπωρία. :(( Τα νεύρα μου θα ήταν τσατάλια στην θέση σου. Εύχομαι να μην ξαναέχεις ποτέ τέτοιες αναμνήσεις. Καλό μήνα, πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lysippaki μου γλυκό, τα λάθη μεταμορφώνονται σε κόπο και πόνο συνάμα.
      Δεν πήρα είδηση από το πολύ στριμωξίδι στο metro πως κάποιος άνοιγε εκείνη την ώρα το τσαντάκι μου και να φανταστείς, το είχα χιαστή μέσα από την καπαρντίνα που φορούσα! Τι "ανάλαφρη" τέχνη κι αυτή του κλέφτη... Έκτοτε βέβαια το πάθημα μου έγινε μάθημα!
      Να είσαι καλά κοπέλα μου και να έχεις έναν όμορφο και γλυκό Μάη μήνα!
      Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  11. Ταχυκαρδία μ΄έπιασε από την αγωνία......θα προλάβεις.....δεν θα προλάβεις , θρίλερ έζησες κορίτσι μου και μας το διηγήθηκες τόσο "ζωντανά" .....!!! Καλό μήνα και όλα τα επόμενα ταξίδια σου να είναι άνετα και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Κλαυδία μου και να φανταστείς τα έγραψα πολύ περιληπτικά, δεν έγραψα καν, για την αγένεια και την ειρωνεία των Γάλλων, ούτε για την ασχετοσύνη και το κόμπλεξ τους!
      Λυπάμαι που σε άγχωσα Λυδία μου, ελπίζω σε άλλη μου ανάρτηση να επανορθώσω γλυκιά μου!
      Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και σου εύχομαι έναν ολάνθιστο και μυρωδάτο Μάη μήνα!
      Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  12. Πω πω αγχώθηκα διαβάζοντας σε!!!!!!!!!!! Χαίρομαι που ξαναπήγες και πέρασες καλά. Αλήθεια εκτός από την συνείδησή σου στο αναγνώρισε κανείς;;;;;;;;;;
    Καλό μήνα Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώτη μου γνωριμία με την πόλη του φωτός Αννούλα μου ήταν τόσο επεισοδιακή που "συσκότισε"
      τα εσώψυχα μου! Μεγάλη περιπέτεια!
      Λυπάμαι που σου μετέδωσα γλυκιά μου άγχος, ελπίζω να επανορθώσω στην πορεία!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες απ' το σπιτάκι μου κι εύχομαι να έχεις όμορφο και καρπερό Μάη!
      Φιλάκια πολλά με αγκαλιά μεγάλη!:))

      Διαγραφή
  13. Ε λοιπόν αυτόν τον μεσιέ θα ήθελα να τον πιάσω στα χέρια μου!
    Όσο σκέφτομαι πόσα πέρασες από έναν ηλίθιο και το ηλίθιο λάθος του φουντώνω...ούτε θέλω να διανοηθώ τι θα έκανες αν δεν έμπαινες τελικά στο αεροπλάνο!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ να τον σκοτώσω ήθελα Μαρία μου, αλλά...!
      Λάθη και παραλήψεις έχουν πικρό τίμημα, καρδιά μου! Να έχεις έναν όμορφο και ανθοφόρο Μάη μήνα!
      Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  14. Ένα ταξίδι πραγματική περιπέτεια! Διάβαζα κι αγχωνόμουν, σαν το ζούσα!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου! Αυτά περνάμε όταν την απροσεξία μας την εκμεταλλεύονται κάποιοι..."αετονύχηδες"
      φίλη μου κι αναφέρομαι στην κλοπή του πορτοφολιού μου, που εξελίχθηκε σε μια κουραστική και δύσκολη περιπέτεια! Εμείς όμως Αλεξάνδρα ,εύχομαι να συνταξιδέψουμε όμορφα μέσ' από τις σελίδες μας!
      Να έχεις έναν όμορφο και γλυκό μήνα! Τα φιλιά μου!:))

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
    Θαύμασα την ψυχραιμία και την συνείδησή σου σε αυτό το ταξίδι που επέλεξες να μας πάρεις μαζί σου! Συνταξίδεψα και προσευχόμουν να πάνε όλα καλά, να είναι μια ιστορία με καλό τέλος.. και δόξα τον Ύψιστο όλα πήγαν καλά!
    Λυπήθηκα που ο Μεσιέ φέρθηκε με αυτό τον τρόπο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.. Χάρηκα, όμως, που βρέθηκες και πάλι στο Παρίσι και έχεις όμορφες αναμνήσεις!
    Έχω πολλές αναμνήσεις από το Παρίσι, είναι κάπως αμυδρές διότι έχω βρεθεί εκεί μόνο μία φορά.. Οι αναμνήσεις μου μοιάζουν με ένα όμορφο όνειρο.
    Σου εύχομαι έναν καλό, δημιουργικό και ανθισμένο μήνα!
    Φιλάκια με αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου γλυκιά, πόσο όμορφα το προσέγγισες όλο αυτό! Είσαι ένα λουλούδι ευγένειας και καλοσύνης! Δυστυχώς πλήρωσα ακριβά την απροσεξία μου με τ' ανάλαφρα χέρια του ασυνείδητου κλέφτη! Από κει και πέρα, πήραν όλα λάθος τροπή!
      Ο οποιοσδήποτε βρισκόταν στη θέση μου πιστεύω πως θα οπλιζόταν με πείσμα και δύναμη για να τα καταφέρει, διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος!
      Έχω αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις κι είμαι εκ φύσεως πολύ δυνατός άνθρωπος, αυτή όμως ήταν η πιο ψυχοφθόρα Κωνσταντίνα μου!
      Να είσαι καλά κοπέλα μου κι εύχομαι ο Μάης να είναι ένας ολάνθιστος κήπος με χαμόγελα και ψυχική ομορφιά! Φιλιά πολλά με μυρωδάτη αγκαλιά!:))♥

      Διαγραφή
  16. Κι εγώ πολλές φορές κοντεύω να χάσω το τρένο...αλλά για άλλο λόγο.γιατί είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής!Οπότε αυτό το συναίσθημα ανακούφισης,που ένιωσες κι εσύ μόλις είδες το σημαιάκι πάνω στο αεροπλάνο,το νιώθω κι εγώ συχνά!
    Περιττό να σου πω,ότι με άγχωσες,όπως και άλλους απ' ό,τι είδα στα πιο πάνω σχόλια,που σημαίνει,ότι μετέφερες την εμπειρία σου με τον ιδανικό τρόπο!
    Μπράβο και για την υπομονή σου με τον μεσιέ!!
    Εύχομαι πάντα όμορφα ταξίδια!!
    Καλό μήνα Κατερίνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που σας άγχωσα Ανθή μου, θα επανορθώσω στο υπόσχομαι, αλλά χάρηκα που το μοιράστηκα μαζί σας! Να έχεις κι εσύ όμορφα ταξίδια κι ας σε.... περιμένουν και λίγο τρένα ή άλλα μέσα, χι χι!
      Να είσαι καλά κι ο Μάης να μιμηθεί το όνομα σου και να στολίζει τις στιγμές σου με ανθισμένα χαμόγελα!
      Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!:))

      Διαγραφή
    2. με τόσες όμορφες αναρτήσεις που έχεις εδώ μέσα δε χρειαζόμαστε,ούτε επανόρθωση ούτε τίποτα!!
      Ίσα ίσα όταν ένα κείμενο ξυπνάει συναισθήματα,μάλλον κάτι έχει πάει καλά!!
      Τι να πω για τα τόσο όμορφα λόγια σου;;;Ευχαριστώ απλά!

      Διαγραφή
  17. αισθανομαι πως ταξιδεψα και εγω μαζι σου αγαπημενη μου Κατερινα! :)

    καλημέρα! καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Κικούλα, τι ευγενικό παιδί είσαι εσύ!
      Χαίρομαι που δεν σε "ταλαιπώρησα" καρδιά μου!
      Να έχεις έναν όμορφο Μάη! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  18. Βρε Κατερινάκι τι πέρασες!
    Τι φοβερό ταξίδι ήταν αυτό!!
    Καλά εγώ λόγω και χαρακτήρα μπορεί και να είχα πάρει το αεροπλάνο και να είχα πάει πίσω να τον δείρω τον ρεσεψιονιστ μαλακιξ!!!!
    Ευτυχώς που δεν σου έμεινε μετά να μην θες να ξαναπατήσεις στο Παρίσι!
    Πολλά φιλιά καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πεις Έλενα μου, ήταν βλέπεις το '92, άλλες εποχές, με περιορισμένες ηλεκτρονικές δυνατότητες!
      Από τότε βέβαια δεν ξαναπήγα στο Orly, μόνο στο Charles de Gaulle, το άλλο τους airport, και το πάθημα της κλοπής μου έγινε μάθημα Ελενάκι μου! Οι επόμενες φορές ας πούμε πως με αποζημίωσαν! Σ' ευχαριστώ που ήρθες! Να έχεις έναν γλυκό και αρωματικό μήνα Μάη!
      Φιλάκια πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  19. Καθώς σε διάβαζα έλεγα μέσα μου και τώρα θα πει, "και ουφ! ξύπνησα"!!!
    Δεν έχω διαβάσει χειρότερο εφιάλτη (ταξιδιού) απαπαπα!
    Πάμε τώρα στους Χμ! πατριώτες μου... ναι, ναι είμαι μισή Γαλλίδα και έχω μάλιστα γεννηθεί στο Παρίσι και ο πρώτος μου άνδρας (ο συγχωρημένος, δλδ κανονικά πεθαμένος) ήταν Γάλλος... έτσι και ο μεγάλος μου γιος είναι Γάλλος και επειδή η Γαλλίδα μάνα, αρνήθηκε να μάθει να μιλάει σαν άνθρωπος Ελληνικά, πάντα μιλάμε Γαλλικά σπίτι...
    Και είμαι η πρώτη που φωνάζω: "Οι Γάλλοι είναι άθλιοι" μόνο το ψωμί τους αξίζει και κανένα τυράκι και αυτά τα σάπια περί ερωτικής γλώσσας, δεν θα σας πω που τα γράφω!!!
    ΑΦιλάκια και πάω ν' ακούσω κανένα Χατζιδάκι να ηρεμήσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν σε διαβάζω Άιναφετς, έχεις μια αμεσότητα στο λόγο και τη γραφή σου που με συναρπάζει πραγματικά! Χαίρομαι που μαθαίνω την άποψη για τους Γάλλους από μια γνήσια Γαλλίδα! Από τη Γαλλία μου αρέσει η γλώσσα, τα κρουασάν και η μπαγκέτα η κουλτούρα, ο πολιτισμός, η τέχνη, τα θεσπέσια αξιοθέατα, από τα Μουσεία ως τις Βερσαλίες και τόσα άλλα! Έμεινα ενθουσιασμένη, ευτυχώς πήγα πολλές φορές και λόγω δουλειάς και την χάρηκα! Θεωρώ όμως πως οι Γάλλοι είναι υπερβολικά σωβινιστές κι αυτό είναι ίσως που τους κάνει να είναι ή να φαίνονται αγενείς!
      Ίσως! Σε θαύμασα που μετά θα άκουγες Χατζιδάκι Άναφετς, αυτό σημαίνει ότι ακολουθούμε την ομορφιά του πολιτισμού μας! Πολύ σε χάρηκα φίλη μου καλή! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
  20. Δεν είμαι γνήσια Γαλλίδα!!!...είμαι Χμ...μακάρι να ήξερα!...
    Ο πατέρας μου είναι από την Πόλη όπου και η ίδια έζησα εκεί μέχρι 9 ετών...
    Όταν ήμουν μικρή και ρομαντική, έλεγα πως είμαι πολίτης των ουρανών, μεγαλώνοντας έλεγα πως είμαι Τουρκομπαρόκ, τώρα είμαι σίγουρα blogger... χαχαχα!

    ΑΦιλάκια και ανταποδίδω τη μεγάλη αγκαλιά με μια τεράστια αγκαλιά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαίρομαι γλυκιά μου Άιναφετς, που έχεις πολυποίκιλο πολιτισμό κι ευφυές χιούμορ!
    Το σημαντικό είναι ότι έχεις τον τρόπο να το μεταδίδεις μέσ' από τα γραπτά σου,
    φέρνοντας τον αναγνώστη δίπλα σου!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση, νοιώθω ήδη καλύτερα!
    Να έχεις μια ευχάριστη μέρα! Φιλιά πολλά με αγκαλιά ζεστή!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή