19/7/13

...δύναμη μου η αγάπη σου!


Μια μέρα δύσκολη η χθεσινή, με ασήκωτο άγχος 

πραγματικά. Από τη μια εγώ με τη διάθεση μου κατσουφιασμένη, προβληματισμένη και κουρασμένη κι από την άλλη εσύ καρδιά μου, με βλέμμα και λόγια τρυφερά, αισιόδοξα κι αγαπησιάρικα, που άγγιξαν τη ψυχή μου. 
Εκεί, σκόνταψαν το βάρος και η κόπωση, έγιναν ξαφνικά αόρατα. Πάντα είσαι εκεί καρδιά μου, δίπλα μου, να μ’ αγαπάς, να με φροντίζεις, να με προσέχεις, να υπάρχεις για μένα με μοναδικό τρόπο, χρόνια τώρα!!!  
Ο ήλιος, μόλις έφτανε να δύσει, με πήρες αγκαλιά και μου είπες: Έλα, αφήνουμε το χθες, ετοιμάσου, βάλε το χαμόγελο σου και πάμε ν’ αρχίσουμε τώρα, το δικό μας αύριο ! 
Για πότε άφησα την ασχήμια της ημέρας για πότε πέταξα την κακοκεφιά από πάνω μου για πότε αναπτερώθηκε η ψυχική μου διάθεση, ούτε που θυμάμαι, νομίζω με την ταχύτητα του κλείστρου μιας  φωτογραφικής μηχανής. 
Φόρεσα το χαμόγελό μου, πήραμε την αγάπη μας και ενθουσιασμένοι σαν “17φτάρικα” σχολιαρόπαιδα χέρι – χέρι προχωρούσαμε χαρούμενοι, ώσπου φτάσαμε σ’ ένα πανέμορφο υπαίθριο θεατράκι. 
Μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, καθαρό, ήσυχο με καλή ακουστική απόδοση, 
μ’ ένα έργο του Ν. Γκόγκολ, που ήθελα να δω, αλλά που χρόνος... 
Μια από τις κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου, με έξοχους ηθοποιούς που μας μετέδωσαν γέλιο, ξεγνοιασιά, διασκέδαση και... πολλά μηνύματα.  
Κι εκεί που φαινόταν πριν από κάποιες ώρες πως η μέρα μου θα συνέχιζε να ήταν χαμένη, στη θλίψη και την καταχνιά, την ανέτρεψες και δημιούργησες εσύ καρδιά μου, μια ατμόσφαιρα υπέροχη ποιητική, συναρπαστική !

Άφησες ν’ αναδυθεί το Σ’ Αγαπώ σου, άλλη μια φορά, έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις να προχωράμε στη ζωή: Μαζί, απλά κι υπέροχα ! Σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις στη ζωή μου 
κι έτσι απλά θα σου πω: Σ’ αγαπώ με τη δύναμη και τα μάτια της ψυχής μου!
<by koko>

18 σχόλια:

  1. Γιατί έτσι είναι ο Έρωτας! Κι η κακοκεφιά με μιας γίνεται απίστευτη λαχτάρα για ζωή κι ομορφιά....
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Αριστέα μου, φτάνει να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα εκτιμήσει αυτό που είσαι και να μοιράζεσαι μαζί του συναισθήματα! Τα είπες πολύ όμορφα!Φιλά πολλά και Καλό ΣαββατοΚύριακο!!! (Είδες πως αυξήθηκαν τα σχόλια στο blog μου τώρα που έγινε πιο εύκολο ?) Σ΄ευχαριστώ και πάλι:)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη ανάρτηση! Μου άναψε μια σπίθα ρομαντισμού...
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Rylie και θα έλεγα, πως η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση της "μίζερης" εποχής που βιώνουμε όλοι, είναι τα συναισθήματα μας στους δικούς μας ανθρώπους! Φιλάκια και καλό ΣαββατοΚύριακο :)

      Διαγραφή
  3. «Ευτυχισμένοι αυτοί που αγαπήθηκαν και δυστυχισμένοι εκείνοι που δεν γνώρισαν ποτέ την αγάπη.» Άλφρεντ Λορντ Τένισον
    Εύχομαι κάθε ημέρα να μπορώ να προσφέρω κάτι περισσότερο από εχθές, στο άλλο μου μισό (γιατί έτσι νιώθω μισός). Μόνο όταν πιστέψεις ότι δυο κάνουν το όλο, νιώθεις την ΕΥΤΥΧΙΑ!
    ΒΑΣΙΛΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δανείζομαι μια φράση από τον Gabriel Garcia Marquez:
      "Σ' αγαπώ, όχι γι' αυτό που είσαι, αλλά γι αυτό που είμαι κοντά σου"!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφα λόγια..! Και αυτά που έγραψες κάτω στα σχόλια! :)
    Μα υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από τον αληθινό έρωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κατερίνα. Τα πάντα είναι εφικτά
      και πραγματοποιήσιμα, αρκεί να βρούμε το αληθινό άλλο μας μισό.
      Όλα τ' άλλα έπονται. Σου εύχομαι καλό απόγευμα! Φιλάκια πολλά :)

      Διαγραφή
  5. Πόσο ευτυχισμένος είναι αυτός για τον οποίο έγραψες σήμερα;
    Σειρά του τώρα να σε κάνει κι εσένα ευτυχισμένη.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σου Flora, σου αποκαλύπτω λοιπόν πως είναι ο BASILHS ! Λίγο πιο πάνω από το δικό σου σχόλιο. Το πήγαμε λίγο οικογενειακά αλλά του χρωστάω πολλά!!!
      Χαίρομαι πολύ που τα λέμε, έχεις άποψη κι ολοκληρωμένη σκέψη, όπως είδα, διαβάζοντας τα σχόλια σου στην blogo - γειτονιά μας! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!! Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  6. Πώς να χεις κακοκεφιά με τόση αγάπη;;;;;;;;;;; Είσαι τυχερή να το ξέρεις....Το να νιώθεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα και να έχει και ανταπόδοση είναι ευλογία.
    Καλή σου μέρα και πάντα ερωτευμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφο, γεμάτο αγάπη το σχόλιο σου! Πιστεύω Άννα μου πως το παν είναι να βρεις τον σωστό άνθρωπο - σύντροφο, που θα τροφοδοτεί συναισθήματα αγάπης την ψυχή σου χωρίς εγωισμούς και συμφέροντα...
      Χαίρομαι που τα ξαναλέμε! Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  7. Σ' αγαπώ τελικά στην ευθεία των λέξεων
    στην πιο κάθετη στιγμή του δικού μας θανάτου
    που διαρκώς ανασταίνεται απ' τον τάφο του κόσμου.

    Κι εσύ μένεις κοντά μου ενώ τρέχεις καλπάζοντας
    κι εγώ φεύγω από σένα ενώ στέκομαι δίπλα σου
    σ' ένα ένθεο ποίημα με θνητούς παραλήπτες.

    Γιώργος Καραντώνης

    μολις σε διαβασα Κατερινα αμεσως αυτο το ποιημα θυμηθηκα
    ερωτας-εραστες-ευτυχια =αγαπη
    το τελειο τριπτυχο ζωης !!
    υπεροχα συναισθηματα αναβλυζουν απο την αναρτηση σου ακομα κι αυτοι που τα ειχαν ξεχασει ...ξαναγεννηθηκαν !

    ομορφο απογευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!! Το διάβαζα ξανά και ξανά!!! Σ' Ευχαριστώ πάρα πολύ, τόσο για το ποίημα όσο και για την αφιέρωση του χρόνου σου!!! Όμορφα λόγια και σχόλια με θέρμη κι αταλάντευτη ειλικρίνεια ! Χαίρομαι που σμιλεύουμε μια "διαδικτυακή" φιλία με γόνιμα συναισθήματα και καθαρότητα ψυχής! Εύχομαι στην καθημερινότητα σου να "καλπάζει" το χαμόγελο και η αισιοδοξία!
      Φιλιά :) και πάλι σ' Ευχαριστώ !!!

      Διαγραφή
  8. Θαύμα, να μπορούν οι άνθρωποι να ζούν μέσα απο την αγάπη τους,να θυμούνται τον έρωτα που τους έσμιξε ,τη χαρά που τους πάντρεψε, την ευλογία που τους οδήγησε στον παράδεισο της ευτυχίας.!
    Θάυμα να σμίγουν οι καρδιές μέσα σε τόσο χωρισμό....
    ....να αγαπάς ξανά και ξανά, να βρίσκεις χρόνο για την αγάπη σου, για το άλλο σου μισό, για το "ΟΛΟ" σας.
    Μου ξύπνησες αυτό που καλά κοιμόταν,που είχα βάλει για ύπνο βαθύ,και που προσπαθώ να ξυπνήσω χρόνια τώρα,υπνωτισμένη και εγώ η ίδια απο την καθημερινότηα,την ανέχεια,την ψυχρότητα,την σκληρότητα της ζωής μας...Δεν έχω χρόνο μάτια μου...και τί είναι ο χρόνος,...δευτερόλεπτα,λεπτά,ώρες,ημέρες,χρόνια...χρόνια που φεύγουν χωρίς επιστροφή,όνειρα που τελειώνουν νωρίς,ας μην κοιμηθούμε απόψε ...ας πάρουμε αγκαλιά ο ένας τον άλλο...ας τραγουδήσουμε,ας χορέψουμε,ας πιούμε,ας ερωτευτούμε,ας ζήσουμε λίγο για μας....μόνο για μας...χωρίς το χρόνο αλλά για τα χρόνια που έρχονται,για τώρα,για χθές,για σήμερα,ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι γλυκιά Νεκταρία που σε βλέπω εδώ!!! Πολύ όμορφα και τρυφερά αυτά που μου έγραψες! Είναι θαύμα πράγματι, να βρεις την "αδελφή ψυχή" στη ζωή!
      Κι εγώ προσπάθησα μ' αυτή την ανάρτηση να περάσω μέσ' από προσωπικά μου βιώματα ΔΎΟ μηνύματα: Το 1ο μήνυμα είναι ότι, εκεί έξω, υπάρχει το άλλο μας μισό, υπάρχει ο αξιόλογος άνθρωπος που θα μοιραστούμε συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης, αφοσίωσης, σεβασμού και ψυχικού πλούτου, φτάνει να βρούμε το μονοπάτι και να "διαβάσουμε" σωστά τα σημάδια που θα μας οδηγήσουν σε αυτόν. Το 2ο μήνυμα είναι, να μην "στραγγαλίσει" τη σχέση η καθημερινότητα και να μην θεωρούμε ΤΊΠΟΤΑ δεδομένο. Χωρίς εγωισμό και υπεροψία, αλλά με απλό τρόπο να λέμε και να δείχνουμε το σ' αγαπώ, ή το ευχαριστώ και να να γίνουμε "κλέφτες" του χρόνου γι' αυτή τη σχέση! Η Ζωή είναι πολλές φορές κυνική και δύσκολη. Όταν όμως τροφοδοτείται από υγιή συναισθήματα το "ΕΊΝΑΙ" μας, η ψυχή μας ελπίζει και πιστεύει στο μέλλον, αποκτά δύναμη και ισχύ ώστε να μην διαρραγεί ο συνεκτικός ιστός της σχέσης, αλλά και να μην επιτρέψει κανένα άλγος της ζωής να επηρεάσει ή να καταπονήσει τις "αδελφές ψυχές"! Κι όπως πολύ σωστά και σοφά λες, ας ζήσουμε λίγο για μας, από τις στιγμές που έρχονται...! Σου εύχομαι να να έχεις ένα γλυκό και τρυφερό απόγευμα! Σ' Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά πολλά :)!

      Διαγραφή
  9. Solo el amor para llenar los vacíos, la miseria es de quién no sabe amar.
    Un encanto amiga, fue un placer conocer tu blog. y a ti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sólo el amor, tal vez no es suficiente, sino que abarca una gran cantidad.
      Que tengas un buen blog, encantado de conocerte.
      Besos!

      Διαγραφή