24/2/16

παραμύθι

...η Πλουβίνια στη Φυσικούπολη...


foto
Χαιρετώ τ' αγαπημένα μου πλήθη! 
Θέλω να σας συστηθώ!!! 
Eίμαι η πολύχρωμη πεταλούδα Πλουβίνια!
Ζω στη Φυσικούπολη, πετάω σθεναρά, ταξιδεύω και μαζεύω χρώματα απ’ τα λουλούδια, το φως του ήλιου, τον ουρανό 
τα φύλλα και δοκιμάζω γεύσεις κι αρώματα απ’ όλα τα άνθη της περιοχής μου.
Κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητες της αλλά εδώ στη φύση, αν και δεν είναι απόλυτα δίκαιη, έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε αρμονικά και να συμβιώνουμε ειρηνικά διότι Δεν παραβαίνουμε ποτέ κανόνες και νόμους. 
Είναι θέμα αρχών!
Τα μικρά φυτά του κάμπου νοιώθουν σεβασμό απέναντι στα ψηλά δέντρα που τα προστατεύουν από τις πλημμύρες του χειμώνα και τους κεραυνούς, ενώ οι θάμνοι, μπορεί να έχουν μικρή ανάπτυξη, αλλά δίνουν καλλωπιστική αξία στις πλαγιές του βουνού ή του κάμπου και δέχονται πολλές φωλιές πτηνών, λαγών, σκίουρων κ.ά. Όσα φυτά είναι μικρότερα, άλλα χρησιμεύουν για να τρέφονται ζώα κι άλλα διαθέτουν βοτανικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών, αλλά και αρωμάτων.

foto
Εμείς οι πεταλούδες έχουμε την αίσθηση της γεύσης στα πόδια μας κι εγώ όταν προσπαθώ να γευτώ τον ανθό των λουλουδιών, εκείνα με καλοδέχονται και μου εξομολογούνται διάφορες ιστορίες, κι εμπειρίες τους. 
Τα περισσότερα έχουν παράπονο απ’ τον αέρα, το κρύο και κυρίως τον άνθρωπο. 
Κάθε χρόνο, η σοφή αρχηγός της φαμίλιας μου κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, στη γύρω περιοχή, συνομιλεί παρατηρεί και συγκεντρώνει διάφορα θέματα, αιτήματα ή παράπονα τους και στη συνέχεια ενημερώνει τον Πολιτοσοφό της ανθρώπινης πολιτείας. 
Φέτος ανέλαβα εγώ αυτόν το ρόλο και θέλω να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα θα μαθαίνω! 
Στη διαδρομή μου συναντώ όλη την ομορφιά της φύσης, ποταμάκια, πηγές, καταρράκτες, ανθισμένες κοιλάδες, αγρούς, ζώα και φυτά. 
Ακούω προσεκτικά και συνομιλώ μαζί τους για ότι τους ενοχλεί και τους απασχολεί, 
είτε απ’ τον άνθρωπο, είτε απ’ τον αέρα, τη βροχή, το κρύο ή τη ζέστη.
Μ’ εμπιστεύονται απόλυτα, ότι θα μεταφέρω σωστά τα δίκαια αιτήματα τους, ώστε να μεριμνήσουν και να διορθωθούν τυχόν λάθη ή παραλήψεις από τους υπεύθυνους.

Σ’ αυτό το ταξίδι λοιπόν συνάντησα τη Μυρτιά, η οποία μου είπε, πως κινδύνεψαν από φωτιά το καλοκαίρι που μας πέρασε, διότι  κάποιος άνθρωπος άναψε φωτιά κοντά τους 
κι ο κακός αέρας τη μετακίνησε κι άρπαξε όλη η πλαγιά του βουνού. Κάηκαν πολλά ψηλά κι ωραία δέντρα, που έδιναν δροσιά και προστασία σ’ εμάς και στην πόλη.
Κι η Αγριοτριανταφυλλιά επίσης μου ανέφερε, ένα άλλο θλιβερό γεγονός, όταν πέρασε ένα μεγάλο θορυβώδες, σιδερένιο πουλί που τους ράντισε με πικρή κόλλα 
και δυστυχώς πολλά αγριολούλουδα μαράθηκαν κι άλλα χάθηκαν εντελώς.
Ένα σπουργίτι που στάθηκε στο κλαδί της 
να ξαποστάσει, της είπε πως αυτή η πικρή τροφή ήταν για τα επικίνδυνα κουνούπια που είναι βλαβερά στον άνθρωπο, αλλά το έλος βρισκόταν πολύ πιο μακριά, όμως δεν το υπολόγισαν σωστά κι έτσι χάθηκαν άδικα, χρήσιμα έντομα κι ωραία λουλούδια, απ' τα οποία θα μάζευαν οι μέλισσες τη γύρη και το νέκταρ, για να δώσουν το μέλι, αυτή την υπέροχη, θρεπτική τροφή.
Πόσο λυπάμαι, Αγριοτρυανταφυλλιά μου, ακόμα κι εγώ ξέρω πως ΠΟΤΕ, δεν ανάβουν φωτιά κοντά σε ξηρά και δασώδη περιοχή, ούτε ραντίζουν μ’ εντομοκτόνο υγρό τις λάθος περιοχές, γιατί δημιουργούν μεγάλη ζημιά. 

foto
Συνεχίζω όμως το ταξίδι μου δίπλα στο όμορφο ποταμάκι  Φίλυδροπου αυτό συνήθως κελάρυζε χαρούμενο· η γάργαρη φωνή του σήμερα είχε μια λύπη. 
Τι συμβαίνει κι είσαι μελαγχολικό? ρώτησα.  
Αχ! πεταλούδα μου, αν και ο ήλιος με βοηθάει να υπάρχω λιώνοντας  τα χιόνια, αν και τα ψηλά βουνά με προσέχουν και μου στέλνουν όλο τους το νερό, ώστε κι εγώ με τη σειρά μου να ποτίζω λιβάδια, μποστάνια, περιβόλια, ανθρώπους, ζώα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, κάποια μεγάλα μηχανήματα έρχονται συνήθως τη νύχτα και πετούν σκουπίδια στην κοίτη μου, με αποτέλεσμα το καθάριο, πολύτιμο νερό μου να βρομίζει
να μην είναι πόσιμο ούτε για τους μόνιμους “κατοίκους” του δάσους και του κάμπου. Φράζουν και στενεύουν τη ροή μου και πνίγομαι!

foto
Λίγο πιο πέρα συναντήθηκα με τον Κότσυφα, μου είπε κι εκείνος πως κάθε αυγή 
που βγαίνουν για τροφή, τους κυνηγούν ανηλεώς, αόρατα καπνισμένα μπαμ και μπουμ με φονικά σκάγια και τους πληγώνουν θανάσιμα, γιατί δεν προλαβαίνουν να κρυφτούν κι έτσι, έχουν χαθεί πολλοί από 
τους συγγενείς του, αλλά και  πέρδικες και σπουργίτια και λαγοί κ.ά.  
Ω! μα πρέπει να ενημερώσω τον Πολιτοσοφό, να μη συνεχιστούν αυτές  οι άσχημες συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων. Δεν είναι καθόλου σωστό να ρίχνουμε σκουπίδια, ούτε στο ποτάμι, ούτε στο δρόμο, ή οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ειδικός χώρος γι' αυτά. 
Και τα πτηνά, πρέπει να είναι και να νιώθουν ελεύθερα, να μη γίνεται εγωιστικό παιχνίδι κανενός. Φεύγω τώρα για να προλάβω την πολιτο-υπηρεσία ανοικτή. 

Αν κι ένιωθα κουρασμένη, προβληματισμένη 
και θυμωμένη με όλα όσα είχα ακούσει, καθώς έφτανα στην ανθρώπινη πολιτεία, στάθηκα σε μια μικρή λιμνούλα, δίπλα σε μια παιδική χαρά να ξαποστάσω.
Όλα τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω μου και με κοιτούσαν, άλλα με θαυμασμό, άλλα με περιέργεια κι άλλα με απορία. Αισθανόμουν τη χαρά, τη συμπάθεια και τη διάθεση τους για κουβέντα και παιχνίδι, αλλά δεν είχα πολύ χρόνο, έπρεπε πριν δύσει ο ήλιος να έχω γυρίσει πίσω στους δικούς μου.
Έτσι άνοιξα τα φτερά μου για τον αρχηγό της πόλης, τον Πολιτοσοφό, λίγο παρακάτω σ’ ένα μεγάλο κτίριο με λίγη, άγνωστη για μένα, πρασινάδα στην είσοδο.
Του μετέφερα λοιπόν, όλα τα δυσάρεστα νέα από τη φύση κι ότι τελικά οι άνθρωποι είναι είτε ανεύθυνοι είτε αδιάφοροι είτε ανενημέρωτοι, είτε εγωιστές.
Με άκουσε προσεκτικά, συμφώνησε στα δίκαια αιτήματα της Φυσικούπολης κι αμέσως έβγαλε ανακοίνωση και φρόντισε να ενημερώσει όλη την ανθρώπινη πολιτεία, για τις αλλαγές
που επιβάλλονται, για τις αυστηρές ποινές που πρόκειται να εφαρμόσει αν δεν αλλάξει 
η στάση και η συμπεριφορά τους απέναντι σε όλη τη φύση!
Μείνετε ήσυχη κυρία Πλουβίνια, δώστε μας λίγο χρόνο και δεσμεύομαι πως όλα θα τα διορθώσουμε, απάντησε. Κι άλλο? όλο υποσχέσεις δίνετε κι όλο νέα παράταση ζητάτε. Όταν όμως δεν θα υπάρχει πλέον η Φυσικούπολη να δω πως θα ζήσετε εσείς 
και τα παιδιά σας! Τον αποχαιρέτησα γρήγορα και πήρα το δρόμο της επιστροφής. 
Όσο για εσάς φίλοι μου, ελπίζω να συναντηθούμε κάπου εκεί, στην εξοχή 
και μέχρι τότε ν' αγαπάτε και να φροντίζετε την όμορφη φύση! 
Είπαμε, είναι θέμα αρχών!




Με αυτές τις σκέψεις έγραψα το δικό μου ιστόρημα, που λαμβάνει θέση στο νέο δρώμενο
"Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι", που οργανώνει, συντονίζει και ρυθμίζει, 
η “ομορφοπαραμυθένια” Αριστέα!
- περισσότερα παραμύθια εδώ 
♥ 
Το φυσικό μας περιβάλλον σήμερα, καταστρέφεται, επειδή οι άνθρωποι επεμβαίνουν με ιδέες και πράξεις, 
που απειλούν το μέτρο, την ισορροπία και τα στοιχεία των δυνάμεων της.
Ο άνθρωπος, έχει την αντίληψη να τη βλέπει από θέση κατακτητή μ’ εμπορική κατάχρηση 
κι όχι με λογική χρήση, θαυμασμό και δέος.
Οι Αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τη φύση, ξεκινώντας από τη μυθολογία, οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων 
είχαν άμεση σχέση με τη φύση, όπως η θεά Δήμητρα ήταν προστάτιδα της γεωργίας, 
η θεά Άρτεμις ήταν η προστάτιδα των άγριων ζώων κ.λ.π.
όπως και πολλοί πνευματικοί και φιλόσοφοι, μελετούσαν τη σχέση ανθρώπου - φύσης. 
“Τίποτα απ’ όσα είναι δοσμένα από τη φύση δεν είναι χωρίς τάξη” Αριστοτέλης
Οφείλουμε ν’ αντιληφθούμε επί τέλους, την προσφορά, τη χρησιμότητα, 
την ομορφιά της και με σεβασμό να την προσέχουμε και να την προστατεύουμε
για να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί της!
♥ ♥ ♥ 
by koko

  • • • • • • •    • • • • • • •



33 σχόλια:

  1. Καλώς τη Πλουβίνια που ειχε τοσα να μας διδαξει!
    Συγχαρητηρια για τον τρόπο που περνας τα μηνυματα σου Κατερινα!
    Καλό απόγευμα!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα μελένια σου λόγια και για την περιήγηση σου στο σπιτάκι μου!
      Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο αρώματα χαράς!
      Φιλιά πολλά με μια πολύχρωμη αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  2. Άνθρωποι... Έχουμε όλα τα φόντα να κάνουμε θαύματα και καταλήγουμε να υπερισχύει η βλακεία που έχουμε στα κεφάλι μας...
    Ας μην το συνεχίσω...
    Ας μείνω στην όμορφη ιστορία σου, που προσπαθεί να αφυπνίσει την (οικολογική) συνείδησή μας!
    Μπράβο, κορίτσι μου! Υπέροχη η Πλουβίνιά σου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλαμε να καταλάβουμε τη φύση, σίγουρα θα συμβιώναμε μια χαρά μαζί της κι όλα θα ήταν αλλιώς, γλυκοσυριανή μου! Ας ελπίσουμε στη νέα γενιά που είναι πιο συνειδητοποιημένη, πως κάτι καλύτερο θα πράξει! Λέμε τώρα... κι αν την αφήσουν τα... πολυεθνικά θηρία.
      Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψη και το υπέροχο... Μπράβο μου!!!
      Να έχεις ένα γλυκό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα!
      Πολλά ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤςςςςς, με μια μεγάλη αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  3. Πολλές φορές σκέφτομαι αν είχε φωνή η φύση, τι θα μας έσερνε.
    Μέσα απ' την αφήγηση της Πλουβίνια λοιπόν, πήραμε μια μικρή γεύση της φωνής της φύσης.
    Υπέροχη πεταλουδο-διαδρομή, με πολλά νοήματα για όλους μας.
    Ελπίζω τα μηνύματά της να βρουν αποδέκτες.
    Φιλιά πολλά Κατερίνα μου & συγχαρητήρια για το εξαιρετικό "παραμύθι" σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι’ αυτό πολλές φορές μας εκδικείται Μαράκι μου!
      Όσοι έχουμε ζήσει μέσα και δίπλα στη φύση, όσοι είχαμε την τύχη ν’ απολαύσουμε όλες τις εποχές ξεχωριστά, από τη σπορά, την καλλιέργεια, το θέρος, την συγκομιδή κ.λ.π. , έχοντας δεχτεί τα δώρα της, έχοντας νιώσει την αύρα της να αγκαλιάζει την ψυχή μας με τ’ ανάμικτα αρώματα της, σήμερα αισθάνεσαι θλίψη, βλέποντας πόσο κακοποιείται και βιάζεται από καιροσκόπους και πολυεθνικές. Παρεμβαίνουν με ειδικές φονικές κι ελεγχόμενες παραγωγές fast, του βιομηχανικού τύπου εντατικής γεωργίας, με χημική κι ενεργειακή στήριξη και με εγκληματικές συμφωνίες κι αποφάσεις, π.χ. Monsanto, TTIP, CETA, TISA, αν προλαβαίνεις, δες εδώ: http://www.thepressproject.gr/article/43854/Monsanto-I-biotexnologia-se-lathos-xeria κι εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/138442/diavaste-osa-den-sas-polylene-gia-ti-symfonia-ttip-poy-nomimopoiei-neofileleytherismo . Μακάρι εμείς και τα παιδιά μας ν’ μπορέσουμε ν’ αντισταθούμε σ’ αυτήν την παγκόσμια καταστροφική νοοτροπία.
      Σ’ ευχαριστώ που τίμησες την Πλουβίνια μου κι εύχομαι να γεύεσαι καρπούς κι αρώματα ψυχικά και σωματικά!
      Φιλάκια πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:-)) ♥

      Διαγραφή
  4. Για έναν ακατανόητο λόγο ο άνθρωπος έχει την εντύπωση ότι τα πάντα γύρω του φτιάχτηκαν και υπάρχουν για να τον υπηρετούν. Παρεμβαίνει όπου, όποτε και όπως νομίζει, συνήθως καταστρέφοντας αυτά που υπάρχουν μέχρι και αιώνες πριν από αυτόν.
    Στο τέλος βέβαια τον λογαριασμό αυτός τον πληρώνει. Αλλά, δυστυχώς, δεν λογοδοτεί σε κανέναν.
    Αν η φύση και τα πλάσματά της μπορούσαν, θα μας είχαν διώξει από τον πλανήτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “…θα μας είχαν διώξει από τον πλανήτη τους” κι από το Σύμπαν μη σου πω, Πέτρο μου, κι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο επικίνδυνοι γινόμαστε, δυστυχώς. Εκτός του ότι αποψιλώνουμε ολόκληρα δάση, μολύνουμε ανηλεώς ποτάμια με χημικά απόβλητα, μεταλλάσσουμε σπόρους, τροφές, φάρμακα, κ.ο.κ. κι ύστερα, αναρωτιόμαστε γιατί θερίζει ο καρκίνος... άστα να πάνε, είμαστε γενικώς της καταστροφής κι όπως λες κι εσύ ατιμώρητοι . Σ’ ευχαριστώ για το πέρασμα και τις σκέψεις σου στο τσαρδάκι μου!
      Να έχεις ένα όμορφο κι εύγευστο απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Κατερίνα μου πέρασες πολλά μηνύματα με το παραμύθι σου. Δυστυχώς πληγώνουμε καθημερινώς το περιβάλλον και αδιαφορούμε για όλα τα άλλα πλάσματα τούτου του πλανήτη.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χειρότερο Ελένη μου είναι, πως δεν ανησυχούμε, δεν αλλάζουμε, δεν μεριμνούμε. Όχι όλοι μας, μα οι περισσότεροι και κυρίως οι ανευθυνο- υπεύθυνοι.
      Σ’ ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου τις ανησυχίες σου!
      Να έχεις ένα γλυκό απόγευμα!
      Τα φιλιά μου, με μια τεράστια αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  6. Καλή μου φίλη,
    μέσα από τα μάτια της υπέροχης και λαμπερής πεταλούδας Πλουβίνια, παρατηρούμε μέσω αυτού του εξαιρετικού και καλογραμμένου παραμυθιού τα συναισθήματα της φύσης.. Υπάρχουν πολλές όμορφες εικόνες, οι οποίες είναι άρτια συνδεδεμένες με το κείμενο! Σε συγχαίρω για τη σκέψη και την συγγραφή αυτού του παραμυθιού!
    Πράγματι είναι όλα θέμα αρχών.. οπότε είναι ένα ζήτημα παιδείας, κοινωνίας, οικογένειας..
    Μακάρι να ξεκινήσουμε να προσέχουμε τη φύση περισσότερο.. να βρίσκουμε βέλτιστες λύσεις ως επιστήμονες που δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον! Ήδη γίνονται πολλές συζητήσεις γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα, μα νομίζω πως όλα ξεκινούν από το Εγώ για να φτάσουν στο Εμείς! Ας είμαστε αισιόδοξοι πως ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά θα κάνει στροφή στη μητέρα Φύση..
    Εύχομαι να διαβάσουν πολλοί άνθρωποι αυτό το υπέροχο παραμύθι!
    Πολλά συγχαρητήρια και στην Αριστέα για τη σκέψη της! Έχω διαβάσει πολλά όμορφα και συγκινητικά παραμύθια μικρών και μεγάλων στην μπλογκογειτονιά! :)
    Σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο και ήσυχο βραδάκι με την οικογένεια σου!
    Πολλά φιλιά με μια γενναία αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που στάθηκε αφορμή η παραμυθένια Φυσικούπολη, να γεμίσεις όμορφα συναισθήματα, σκέψεις και εικόνες, μέσ’ από την ηρωίδα μου, Κωνσταντίνα! Με εύστοχο λόγο, συμμερίζεσαι ανησυχίες κι επισημαίνεις θέσεις κι αιτίες στα κακώς κείμενα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πως είναι ζήτημα παιδείας και αρχών! Είμαστε (όχι όλοι) palomita μου αδιάφοροι, αγενείς κι εγωιστές γενικά, θα μας ξέφευγε το φυσικό περιβάλλον της... Πλουβίνια? Όμως, ας αισιοδοξούμε καρδιά μου, πως θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, όσο γίνεται νωρίτερα. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την άφιξη σου εδώ και για τα ευγενικά σου λόγια!
      Να είσαι καλά και να έχεις ένα ξεχωριστό, παραμυθένιο απόγευμα!
      Φιλάκια πολλά με μια ηλιόλουστη, χρυσαφένια αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  7. Το λέει η Πλουβίνια, το λένε τόσες και τόσες πράξεις ανθρώπινες ότι το πιο επικίνδυνο ον είναι ο άνθρωπος! Πότε θα το αλλάξουμε αυτό;
    Πολύ διδακτικό και γεμάτο εικόνες το παραμύθι σου Κατερίνα μου. Διδάσκει μικρούς και μεγάλους-αυτοί και αν χρειάζονται διδαχή!-τους ψυχαγωγεί και τους δίνει εικόνες να συνειδητοποιήσουν τι είναι φύση!
    Συγχαρητήρια Κατερίνα μου. Θαυμάσιο
    Φιλιά πολλά και μια καλημέρα λουλουδιαστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι γλυκύτατη Άννα μου!
      Θεωρώ πως μια μεγάλη μερίδα απλών ανθρώπων νοιάζεται το περιβάλλον και φροντίζει για πολλά, όμως οι κυρίως υπεύθυνοι κάνουν ότι μπορούν για να την καταστρέφουν.
      Ας ελπίσουμε πως κάτι θ’ αλλάξει στην πορεία...! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια και το πέρασμα απ’ τη γωνιά μου που πάντα τιμάς!
      Να έχεις ένα όμορφο και χαρισματικό απόβραδο!
      Φιλάκια πολλά με μια σπουδαία αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  8. οοοοοοοοοοοοοοοοο
    η Πλουβίνα είναι υπέροχη!
    Την αγαπώ και πετάω μαζί της!
    Μπράβοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Κικούλα μου!
      Εκφράζεις με μοναδικό τρόπο, ευγένεια και καλοσύνη, στην... αρχάρια προσπάθεια μου και σ’ ευχαριστώ ιδιαίτερα! Να έχεις ένα φωτεινό και χαρούμενο δειλινό!
      Φιλιά πολλά με μια μοσχοβόλα αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  9. Αν ο άνθρωπος συνυπήρχε με τη φύση
    Αν άκουγε τις προτροπές της Πλουβινιας
    ολα γύρω θα ισορροπουσαν
    Μεγάλα τα θέματα που εθιξες στο παραμύθι σου Κατερίνα μου

    Καλημέρα με φιλί γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί τα θίγουμε Ελένη μου και σχεδόν τίποτα δεν αλλάζει. Ας ελπίσουμε πως κάτι θα γίνει, πως κάποιοι ίσως, ν’ αντιληφθούν πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η κακοποίηση της φύσης ατιμώρητα.
      Σ’ ευχαριστώ που ήρθες στο κονάκι μου και μοιραστήκαμε προβληματισμούς!
      Να έχεις ένα τρυφερό και γόνιμο απόγευμα!
      Φιλάκια πολλά με μια ολόθερμη αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  10. Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο, τέλος. Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο, αρκεί για αρχή να διαβάσει την ιστορία σου και θα καταλάβει γιατί το λέω...
    Μου άρεσε πολύ το παραμύθι σου, και ο τρόπος που πέρασες τα μηνύματά σου! Μου άρεσε πολύ και η επιλογή του ονόματος της πεταλούδας· τι ιδιαίτερο και όμορφο όνομα!
    Σε φιλώ, καλό βράδυ να έχεις! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό αντιλαμβάνομαι πολλές φορές κι εγώ Έλλη μου!
      Είμαστε ακόμα αγριάνθρωποι, ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον, από πολλές πλευρές.
      Όσο για το όνομα της ηρωίδας μου, είναι σύνθετο:
      Πήρα αρχικές συλλαβές και συνδυαστικά τις ένωσα.
      Πλου – πλουμιστή !
      βι - vie – ζωή !
      νια – νέα, νιά ! Μιλάμε για έμπνευση τώρα, όχι αστεία... ☺
      Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα ωραία λόγια σου στο blogo-σπιτάκι μου, που πάντα τιμάς! Να είσαι καλά μάτια μου, να έχεις ένα όμορφο απόγευμα κι ένα τρυφερό ΣαββατοΚύριακο!
      Φιλιά πολλά με μια πλουμιστή αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  11. απαπαπα! Μα κανείς δεν με ενημέρωνε ότι το έχασα;
    Πάω να το βάλω στη σειρά του κι έρχομαι ...ελπίζω μέσα στην ημέρα ( δεν είμαι πια σίγουρη για τίποτα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι δεν έχουν αρχές πια και η φύση στενάζει! Και ήδη πληρώνει το βαρύ τίμημα μόνο που δεν το έχει συνειδητοποιήσει!
      Κατερίνα μου , πολύ ιδιαίτερο το παραμύθι σου και εξαιρετική η αφήγηση σου!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη συμμετοχή σου!
      Φιλάκια πολλά :)))

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Αριστάκι μου! Είμαστε πλεονέκτες κι εγωϊστές απέναντι στη φύση και δυστυχώς, δεν βλέπω να διορθώνεται αυτή η νοοτροπία! Σ' ευχαριστώ που μας έδωσες αυτή την ευκαιρία και γράψαμε, διαβάσαμε, απολαύσαμε, πανέμορφες ιστορίες με ποικίλα θέματα με πολλά μηνύματα και ωραίες σκέψεις! Σ' ευχαριστώ επίσης για τα καλά σου λόγια, για την επίσκεψη και την προώθηση από το blog σου, παρ' ότι έχεις τόσο φορτωμένο πρόγραμμα!
      Να είσαι πάντα καλά μάτια μου και να έχεις ένα γλυκό βραδάκι!
      Φιλιά πολλά με μια μεγάλη, όλόθερμη αγκαλιά!:)) ❤️

      Διαγραφή
  12. Αν μπορούσαμε να ακουγαμε τι έχουν να μας πουν τα πουλια οι πεταλούδες η Πλουβίνια.. και όλη η φυση Κατερίνα μου θα είμαστε πολύ διαφορετικοί οι ανθρωποι..το παραμυθι σου γεματο μηνυματα.. μακαρι να τα διαβαζαν αυτοί που έχουν κανει αυτό τον ομορφο πλανητη να χανεται..!! σφυπνιστικο το παραμυθι σου...μπραβο για το θέμα ..!!! να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σεβασμός στη φύση είναι πια απαραίτητη Ρούλα μου κι αν δεν αφουγκραστούμε το ”SOS” που εκπέμπει, θα μας εκδικηθεί... Σ’ ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια και για την ευθύβολη άποψη σου! Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη και ήρεμη βραδιά!
      Φιλάκια πολλά με μια μεγάλη αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  13. Η φύση μια μέρα θα εκδικηθεί τον άνθρωπο που χωρίς να σκεφτεί την καταστρέφει.
    Μακαρι να μπορούσαμε να ακουσουμε τί έχουν να μας πουν οι πεταλούδες και όλα γενικώς τα ζώα.
    Πολύ όμορφο και διδακτικό το παραμύθι σου.. Κατερίνα μου.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, έτσι όπως καταστρέφει ο άνθρωπος το ρυθμό, το μέτρο και την ισορροπία της Ρένα, θα μας εξαφανίσει με ποικίλους τρόπους! Σ’ ευχαριστώ που πέρασες κι άφησες στη γωνιά μου τις σκέψεις σου!
      Να είσαι καλά και να έχεις ένα γλυκό απόβραδο!
      Φιλιά πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  15. Εχεις πολυ δικιο Κατερινα μου! Κι ειναι πραγματικα οξυμωρο καθως αν η φυση καταστραφει το πιο απροστατευτο ανετοιμο να το αντιμετωπισει πλασμα ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος! Η καταστροφη θα ειναι δικη μας μετα τον αφανισμο μας η φυση θα ξαναγεννηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχεις πολυ δικιο Κατερινα μου! Κι ειναι πραγματικα οξυμωρο καθως αν η φυση καταστραφει το πιο απροστατευτο ανετοιμο να το αντιμετωπισει πλασμα ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος! Η καταστροφη θα ειναι δικη μας μετα τον αφανισμο μας η φυση θα ξαναγεννηθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις και πόσο μ’ εκφράζουν οι ανησυχίες σου φίλη μου!
      Η απληστία και η αλαζονεία μας δεν έχει όρια και θα κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε αυτό. Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψη σου στο σπιτικό μου τη γνώμη σου!
      Να είσαι καλά και να έχεις ένα υπέροχο βραδάκι!
      Φιλάκια πολλά με μια σπουδαία αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή
  17. Κατερίνα μου, ένα μεγάλο μπράβο για την ευαίσθητη ματιά, που πολλοί την έχουν αφαιρέσει από το πρόσωπό τους...
    Μου επιτρέπεις να το δανειστώ για το σχολείο;;;
    Να είσαι καλά και άλλα τέτοια ευρηματικά και με σημαντικά μηνύματα!!!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Γλαύκη μου το παραμύθι κι εννοείται με μεγάλη μου χαρά, να το αντιγράψεις και να το αξιοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις καλύτερα! Με συγκινεί η ευαισθησία σου! Μπράβο για την πρωτοβουλία να μεταδίδεις πράγματα στα παιδιά!
      Να είσαι πάντα καλά και να έχεις ένα πανέμορφο βραδάκι!
      Φιλάκια πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:)) ♥

      Διαγραφή