1/6/13

Οι 10 πιοTop, καταπληκτικές βόλτες στον κόσμο, ανάμεσα σε τείχη, κάστρα, βουνά, στέπες και ερήμους ! 


Οι 10 κορυφαίες κι απίστευτες βόλτες στον κόσμο, σύμφωνα με το Lonely PlanetΜάθετε, περπατήστε και ζήστε αξέχαστες εμπειρίες. Μπορεί να ήρθε ο Ιούνιος αλλά για ορεινές βόλτες είναι ότι πρέπει!

1) Σινικό Τείχος της Κίνας
Είναι ένα εντυπωσιακό οχυρό  που η κατασκευή του άρχισε το τέλος του 14ου αι. κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ και βέβαια συνέχισαν η δυναστεία Τσιν, Χαν κ.λ.π. Είναι περίπου 8000 μ.
εκ των οποίων 4.000 μ. διασχίζουν την άγρια​​ δυτική πλευρά της Jiayuguan, την ανατολική Shanhaiguan μέχρι τον κόλπο του Bohai. 


2)  Τείχος του Αδριανού, Αγγλία
Είναι ερείπια ρωμαϊκών μνημείων ανάμεσα στους λόφους Cumbrian με τραχιά υψίπεδα και αλυκές. Μια διαδρομή 25 μιλίων. Ανήκει στην  παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.





3) Καρταχένα, Κολομβία
Περπατώντας στην παλιά Cartagena του 16ου αι. είναι ένα μοναστήρι με ιδιαίτερη ομορφιά. Μια μεγάλη βόλτα η οποία διαρκεί 90΄  περίπου, κατά μήκος του murallas.





4) Eassaouira, Μαρόκο 
Μια πόλη στο δυτικό Μαρόκο, στις ακτές του Ατλαντικού, κτισμένη τον 18ο αι. από τον Σουλτάνο Μωάμεθ III. Τα τείχη είναι ένα παράκτιο οχυρό που περικλείουν την πόλη.






5) Τείχος του Βερολίνου, Γερμανία
Πριν από λίγο καιρό, αυτή η διαδρομή ήταν αυστηρά απαγορευμένη. Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε μόλις το 1989. Σήμερα τα περισσότερα από τα 160 χιλ. οδοφράγματος με φορά το Δυτικό Βερολίνο έχουν φύγει. Η σήμανση με τα πόδια και ο ποδηλατόδρομος ακολουθούν την πρώην διαδρομή.



6) Τείχη του Αυρηλίου, Ρώμη, Ιταλία
Σε 270 μ.Χ., ο Αυτοκράτορας Αυρήλιος πήρε αποφάσισε να περικυκλώσουν τη Ρώμη με ένα μεγάλο τείχος. Είναι 19 χιλ. 6,5 μ. ύψος, διαθέτει 381 πύργους, 18 πύλες και κατασκευάστηκε σε μόλις 5 χρόνια. Σήμερα είναι ένα μνημείο εντυπωσιακό κι αξιόλογο για την... ηλικία του.


7) Τείχη της Ιερουσαλήμ 
Εθνικό πάρκο Τασμανία
Τα τείχη της Ιερουσαλήμ βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο της Τασμανίας (νησί νότια της ηπειρωτικής Αυστραλίας) κι είναι μέρος αλπικό, έρημο με πυκνά δάση, απόκρημνα βουνά, λίμνες, κι όμορφες κοιλάδες. Δεν υπάρχουν δρόμοι, ο μόνος τρόπος  είναι το bushwalking. 




8) Quebec City, Καναδάς
Η αρχιτεκτονική συχνά δεν είναι παλιά στη Β. Αμερική. Γεγονός που καθιστά τα τείχη του 17ου αι. γύρω από την πόλη του Κεμπέκ ακόμη πιο αξιοσημείωτη. Ένα μεγάλο γκρι στρατιωτικό οχυρό, 4,6 χιλ. με πύλες και πύργους.




9) Avila, Ισπανία
Προσέγγιση με το τρένο από τη Μαδρίτη. Είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη και για τις πολλές εκκλησίες.  Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1113 μ., το παλιό κέντρο της περικλείεται από 2,500 μ. τείχος, 12 μ. ύψος, 88 πύργοι κι 9 πύλες. Η παλαιά πόλη με τις εκκλησίες της έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.



10) Τείχος της Ston, Κροατία
Είναι μια σειρά από αμυντικά τείχη στη χερσόνησο Peljesac στη νότια Κροατία. Έχει 5, 500 μ. μήκος ολοκληρώθηκε τον 15ο αι. με 40 πύργους και 5 κάστρα. Είναι το 2ο μεγαλύτερο τείχος στην Ευρώπη, μετά το Τείχος του Αδριανού μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.

Αυτά είναι τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά τείχη στον κόσμο, και πολλά απ' αυτά μπορείτε να τα επισκεφτείτε ή να τα περπατήσετε.
Τα Τείχη έχουν κατασκευαστεί από τους αρχαίους χρόνους, είτε σηματοδοτούν σύνορα, είτε αποθαρρύνουν εχθρούς είτε κρατούν τους ανθρώπους μέσα. Σε πιο πρόσφατες περιόδους επίσης έχουν κατασκευαστεί για να χρησιμεύσουν ως μνημεία με τις δομές της τέχνης. Αλλά δεν έχει σημασία ποιος είναι ο σκοπός που χτίζονται, αλλά πόσο κυριαρχούν στο τοπίο, όπου κι αν βρίσκονται. <by koko>
(Πηγή: www.news.com)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου