31/10/13

αλτρουισμός

...ο υπαρκτός μας αλτρουισμός

Αλτρουισμός, είναι η πράξη που κάνει
κάποιος για το καλό των συνανθρώπων του. 
Belisaire demandant l'aumone Jacques-Louis David
Είναι η αγάπη κι η φροντίδα που προσφέρει κάποιος, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα, είναι πάνω από κάθε προσωπικό συμφέρον, δεν έχει ίχνος εγωισμού κι αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ενοποίηση μιας πολιτισμένης κοινωνίας. 
Στις μέρες μας, όπου επιβίωση για πολλούς συνανθρώπους μας, σημαίνει απλά ένα πιάτο φαγητό, μια κουβέρτα, ένα παγκάκι, μια χαρτόκουτα σε μια γωνιά, ένα παλτό για την υγρασία και το κρύο, μια ασπιρίνη για να ξεγελάσουν τον πόνο του κορμιού και της ψυχής τους, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία κι ο αλτρουισμός μας.

Κάθε μέρα αντικρίζω βλέμματα απορημένα, κουρασμένα, άδεια και σκοτεινά πάνω σε κινούμενες γκρίζες φιγούρες που ακολουθούν τη σκιά τους, περιφέροντας την ανασφάλεια, την αδιέξοδη προοπτική και το κουφάρι της ψυχής τους από δω κι από κει.
Γεγονός και θέαμα που ζωντανεύουν τραγωδίες αθώων! 
Ντρέπομαι, που σαν πολίτης αυτής της χώρας, δεν έφτασαν οι περικοπές ωραρίου και μισθού μου, να εξοικονομήσουν κάτι για το φαγητό τους, ούτε στάθηκε αρκετή η κατάργηση επιδομάτων μου, (πετρέλαιο θέρμανσης κ.λ.π.) να συμβάλλουν για ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον γι’ αυτούς.
Ντρέπομαι, που δεν έφτασαν οι μειώσεις σε φάρμακα, γιατρούς ούτε τα οριζόντια μέτρα να συγκρατήσουν θέσεις εργασίας, ώστε να μη μείνουν άνεργοι έστω κάποιοι απ' αυτούς.
Ντρέπομαι, που δεν περίσσεψε ούτε ευρώ από τις απανωτές αυξήσεις, (ΔΕΗ, φόρος ακινήτων, εισιτηρίων, διοδίων, βενζίνης, πετρελαίου, κ.ά.), ούτε από τα χαράτσια και τους  αυξημένους φόρους μου για κάποια, έστω υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε ν’ απαλύνουν τα ερείπια της ψυχής και τον εφιάλτη της μιζέρια τους.
Ντρέπομαι, που η επίσημη πολιτεία απαγορεύει τη στάση και ...διαμονή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης και μεταφέρονται στη διπλανή κόλαση του δρόμου, εκεί, στις ανήλιαγες και νοτισμένες γωνιές, για να μη χαλάσουν την όψη της πλατείας και την ομορφιά της υποκρισίας !
Ντρέπομαι, γι αυτή τη πολιτική σαπίλα του τόπου, που αναζητά φταίχτες για να καλύψει και να επιβάλλει τις απάνθρωπες, χρεωκοπημένες και θνησιγενείς αποφάσεις της, σ' ένα λαό που ήδη 
η ζωή του έχει δεινώς υποτιμηθεί κι είναι καταδικασμένος στη φτώχεια, στην ανέχεια και στο υπαρκτό τίποτα ! 
Ίσως, ο αλτρουισμός κι η αλληλεγγύη μας, όσο μπορεί ο καθ’ ένας από την πλευρά του με όποιο τρόπο, με όποιο μέσο να συμβάλλει και να φωτίσει λίγο την ψυχή τους κι ας δώσουμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αυτών των συνανθρώπων μας που οι πολιτικές μούμιες απονέκρωσαν. 
Άλλωστε, "Η αξία ενός αισθήματος βρίσκεται στο βαθμό της θυσίας, την οποία είναι διατεθειμένος να κάνει ένας άνθρωπος" Γκάλσγουωρθ

(Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθώ, όπου γράφω προσωπικά "μου" π.χ. μισθός μου, φόρους μου κ.λ.π. εννοείται, Όλων Μας, απλά στο κείμενο μου έδεσε καλύτερα) <by koko>

36 σχόλια:

  1. Verguenza nos causan muchas cosas amiga, se han perdido los valores, las enseñanzas de nuestros padres se han ido por la borda. Brindar amor y ser altruista no es mucho esfuerzo para otros.

    Los elevados precios por tantos impuestos, en otras palabras debemos pagar para existir, no hay derecho!
    Un beso amiga y te felicito por tu interés cotidiano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gracias, eres muy amable amiga, y sus puntos de vista son importantes!
      Estamos en una situación difícil, pero hay personas que más necesitan nuestra.
      Un beso amiga!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ άμεσο και ειλικρινές κείμενο.Με ενδιαφέρον διάβασα τους προβληματισμούς σου,που δεν είναι κάτι άλλο παρά σωστοί και μας αφορούν όλους.Ο αλτρουισμός με οποιοδήποτε τρόπο είναι στάση ζωής και πρέπει να δίνουμε από το υστέρημά μας πια και όχι από το περίσσευμα.
    Καλό βράδυ Κατερινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό στέκομαι στον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη μας Miranta μου, διότι η πολιτεία απουσιάζει από την κοινωνία γενικά, πόσο μάλλον σε ειδικά θέματα κι ανάγκες. Εμείς οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, βοηθάμε από το υστέρημα μας κι ιδιαίτερα σήμερα που με τις φοροαρπαγές δεν περισσεύουν από κανέναν μας.
      Ευχαριστώ για την επίσκεψη! Να έχεις μια όμορφη και χαμογελαστή Παρασκευή! Φιλιά πολλά:)

      Διαγραφή
  3. Ενώνω και τη δική μου φωνή Κατερίνα μου! Κι εγώ ντρέπομαι!
    Αλλά από την άλλη ξέρεις κάτι; Δεν μπορώ ν αντρέπομαι άλλο γνωρίζοντας ότι από το υστέρημα μου εγώ θα δώσω ! Οι άλλοι με τα παχουλά πορτοφόλια θα πιουν το αίμα των εξαθλιωμένων!
    Όχι αυτοί να ντρέπονται! Γίνεται;

    Φιλιά πολλά Κατερίνα μου!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ γλυκιά μου airis, να ντρέπονται εκείνοι που ροκανίσανε τις οικονομίες μας κι εξακολουθούν να μας πίνουν το αίμα με κάθε τρόπο κι απ' όλους μας! Ελπίζω να ντραπούνε κι αυτοί κάποτε...??? λέμε τώρα!
      Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ για το πέρασμα σου από δω και να έχεις μια υπέροχη μέρα! Φιλάκια πολλά:))

      Διαγραφή
  4. Ε, όχι και να ντρέπεσαι ΕΣΥ Κατερίνα μου, επειδή οι άλλοι είναι λαμόγια και αλήτες και μας έδεσαν όλους χειροπόδαρα κι έχουμε και τύψεις από πάνω, γ@μώ το κέρατο μου, σόρρυ κιόλας! Τα κτήνη μάς βούλιαξαν κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε, αντί να τους πλακώσουμε στις κλωτσιές τους αλήτες! Το Υ.Γ σου είναι περιττό, αν κι εσύ έχεις συνείδηση κι είναι σίγουρο πως ντρέπεσαι, αλλά δεν φταις, δεν φταίμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, Πετροκόριτσο, δεν φταίω δεν φταίμε εμείς σίγουρα, ντρέπομαι μόνο που ακόμα τους επιτρέπουμε, να μας ποδοπατούν και να μας εξαθλιώνουν! Θα ξυπνήσουμε άραγε ποτέ απ' αυτόν το λήθαργο? Ελπίζω !
      Να είσαι καλά με μια χαμογελαστή μέρα! Φιλιά πολλά:))

      Διαγραφή
  5. ο αλτρουισμός, η φιλαλληλία είναι από τα ευγενέστερα χαρακτηριστικά των Ανθρώπων, τα οποία δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες δεν διαθέτουν...
    αυτοί, λοιπόν, οι υπάνθρωποι είναι που θα έπρεπε να ντρέπονται. είναι αυτοί που δολοφόνησαν το παρόν και το μέλλον μας. αυτοί οι ξεπουλημένοι και κατάπτυστοι!
    οι υπόλοιποι, Κατερίνα μου, ας κάνουμε κάτι περισσότερο και από αυτό που μπορούμε... αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι...

    καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα Βίκυ μου, απλά και μ' αιχμηρές αλήθειες! Εμείς κάνουμε την υπέρβαση, επειδή έτσι νοιώθουμε άνθρωποι! Μακάρι να ντραπούν κι αυτοί οι τιποτένιοι κάποτε... Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου και σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη και ξένοιαστη μέρα! Φιλάκια πολλά:)

      Διαγραφή
  6. Να μην ντρέπεσαι εσύ!
    Αλλοι πρέπει να ντραπούν.
    Μόνο που δεν υπάρχει τσίπα......
    Τους φτύνεις και σου λένε πως ψιχαλίζει.....

    Καλό μήνα να έχουμε όλοι:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! τι ωραία που το έγραψες!!!
      Πόσο με βρίσκεις σύμφωνη serenata μου, μας έχουν ισοπεδώσει κυριολεκτικά αλλά δεν βλέπω κανέναν τους να κοκκινίζει, από ντροπή και καλά....
      Καλό μήνα και σ' εσένα γλυκιά μου κι ευχαριστώ που ήρθες στο blogoσπιτάκι μου! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. καλημερα Κατερινακι μου! καλο μηνα!
    μαζι σου φωναζω κι εγω σημερα!

    μου αρεσε πολυ και ο τροπος που εκλεισες την αναρτηση! ταιριαζε γαντι!

    φιλακια πολλα αγαπη μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικούλα μου καλό μήνα και σ' εσένα! Έλα κι εσύ να γίνουμε πολλοί / πολλές μπας κι ακουστεί η βοή μας!!!
      Σ' ευχαριστώ που πάντα βρίσκεις χρόνο να περνάς και να αφήνεις την ομορφιά της άποψης σου!!!
      Να έχεις μια χαρούμενη μέρα κι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!! Φιλιά πολλά:))

      Διαγραφή
  8. Αυτό μας έλειπε να ντραπούμε και εμείς!
    Βρε άντε να χαθούνε!
    Ουστ!!
    Καλό μήνα Κατερίνα μου!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Έλενα πολύ γέλασα, έτσι που το έγραψες ένοιωσα σαν να ήμουν δίπλα σου και τα λέγαμε! Συμφωνώ μαζί σου!!! Να φύγουνε να πάνε αλλού, μπορεί να γίνει αυτό?
      Καλό μήνα γλυκιά μου και να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! Φιλιά πολλά:))

      Διαγραφή
  9. εχουμε πολλα για τα οποια θα πρεπει να ντρεπομαστε για λογαριασμο αυτης της χωρας.. κ μαλλον ουτε ενα για το οποιο θα μπορουσαμε να ειμαστε υπερηφανοι. αρα, για ποιον πατριωτισμο μιλουν καποιοι? υπαρχει λογος?
    δεν νομιζω..

    καλο μηνα κ ασε αυτους που πρεπει να ντρεπονται, να το κανουν!
    φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου, Φανή, εκείνοι πρέπει να ντρέπονται, αλλά δυστυχώς ποιος απ' αυτούς έχει συνείδηση ???
      Μακάρι κάποτε να δούμε όλοι μας την υποκρισία τους! Ελπίζω... Σ' ευχαριστώ που ήρθες από δω!
      Καλό μήνα Φανούλα μου και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά:)

      Διαγραφή
  10. Κατερίνα μου,
    το κείμενο εκπέμπει όλη την ευαισθησία που σε διακρίνει ως άνθρωπο!
    Αυτή η φράση¨"Η αξία ενός αισθήματος βρίσκεται στο βαθμό της θυσίας, την οποία είναι διατεθειμένος να κάνει ένας άνθρωπος" Γκάλσγουωρθ" είναι πολύ ιδιαίτερη και δεν την είχα διαβάσει, σε ευχαριστώ!
    Υπάρχουν μέρες, αν όχι κάθε μέρα που ντρέπομαι γι αυτό που παρατηρώ τριγύρω.. μα όσο μπορώ - μπορούμε, όλοι βοηθάμε, έστω και λίγο, έστω και με μια καλή κουβέντα.. Ξέρω, τα λόγια δε θα προσφέρουν φαΐ σε κανένα, μα θα προσφέρουν σίγουρα ζεστασιά!
    Ένα όμορφο σαββατοκύριακο σου εύχομαι και καλό μήνα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες περιστεράκι μου, όσο κι όποτε μπορεί ο καθ' ένας μας, ακόμα και μια καλή κουβέντα ή ένα ζεστό χαμόγελο είναι τροφή ψυχής κι αξίζουν πολλά! Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ για το πέρασμα και τα όμορφα λόγια σου! Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά:))

      Διαγραφή
  11. Δύσκολα πλέον να αντικαταστήσουμε το κράτος πρόνοιας. Όλο και περισσότεροι περνούν την αντίπερα όχθη. Της ανέχειας... Ποιον να πρωτοβοηθήσεις... Ποιος να σε βοηθήσει;
    Βουλιάζουμε στην κινούμενη άμμο της εξαθλίωσης.
    κι εκείνοι που έπρεπε να ντρέπονται
    καμαρώνουν παριστάνοντας τους σωτήρες...
    Αλίμονο Κατερίνα μου!
    ας μην χάνουμε όμως το κουράγιο μας...
    καλό βράδυ κοριτσάκι.
    Καλό μήνα δε θα ευχηθώ γιατί κάποιοι φρόντισαν το αντίθετο...
    Ας μείνει εδώ το κακό θα πω.
    Μόνο ετούτο...
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ γλυκιά μου Hana σε όλα! Σε λίγο θα έχουμε περάσει όλοι στην αντίπερα όχθη και δεν θα μπορεί να βοηθήσει κανείς μας, κανέναν! Δυστυχώς εκείνοι είναι ανάλγητοι, είναι κακοί ηγέτες και δουλοπρεπείς ικέτες!
      Ας ελπίσουμε πως κάτι θ' αλλάξει! Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη σου, να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!
      Φιλάκια πολλά:)

      Διαγραφή
  12. Γιατί να ντραπούμε εμείς Κατερίνα; Γιατί να ντραπείς εσύ; ...
    Μας έχουν κόψει τα πάντα, μας τα έχουν πάρει από παντού, και πάλι όμως όταν μπορούμε θα συνεισφέρουμε για κάποιον που το χρειάζεται... Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε αν είχαμε εκατομμύρια και δε δίναμε του αγγέλου μας νερό... Αλλά τι να πεις, μας έχουν εξευτελήσει σαν ανθρώπινο είδος, μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ενοχές που έστω έχουμε ένα σπίτι κι ένα μπουφάν να φορέσουμε ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν. Νιώθουμε ενοχές επειδή έχουμε τα βασικά! Είναι συγκλονιστικό!

    Καλό σαββατόβραδο Κατερινάκι μου!
    Πολλά πολλά φιλάκιαααααα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έχουν στον κρεβάτι του Προκρούστη όλους μας δυστυχώς, Αναστασία μου γλυκιά ! Νοιώθω ενοχές και ντρέπομαι όπως λέω, διότι με / μας ξεγέλασαν, με / μας λήστεψαν και τα μοιράστηκαν αντί να πάνε εκεί που έπρεπε. Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζουν, Δυστυχώς!
      Ελπίζω να δούμε καθαρά τα πράγματα κι ίσως κάτι ν' αλλάξει! Σ' ευχαριστώ που πέρασες απ' το σπιτάκι μου! Να έχεις ένα γλυκό Κυριακάτικο απόγευμα! Φιλάκια πολλά με αγκαλιά:))

      Διαγραφή
  13. Καταλαβαίνω το συναίσθημα. Έχω νιώσει ντροπή όταν προσπερνάω εξαθλιωμένους συνανθρώπους που ζητιανεύουν γύρω μου. Ντρέπομαι όταν απλώνω το χέρι για μια μικρή βοήθεια. Σπάνια μπορώ να αντικρύσω το βλέμμα τους. Ντρέπομαι που ένα σπίτι φιλοξενεί την ύπαρξή μου ή ένα φαγητό βράζει στην κατσαρόλα μου. Κι είναι ο πιο φρικαλέος πόλεμος αυτός. Δίχως ορατά όπλα. Να αναμετριόμαστε διαρκώς με την εξαθλίωση και την απόγνωση.
    Χαίρομαι όταν ανακαλύπτω ανθρώπους που νιώθουν, ντρέπονται (για λογαριασμό άλλων), στέκονται αλληλέγγυοι & συναισθάνονται... Είσαι ένας απ' αυτούς. Μπράβο για το κείμενό σου, το προσυπογράφω κι εγώ!
    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν είναι πιο ξεδιάντροπο, απ' το να σου δημιουργούν ενοχές και τύψεις σε κάτι που δεν έφταιξες.
      Και ποιοι έ? οι υπαίτιοι, οι λαοκτόνοι, οι υποταγμένοι σ' αυτόν τον φρικαλέο πόλεμο που λες κι εσύ Μαρία μου!
      Σ' ευχαριστώ που περνάς κι αφήνεις τις απόψεις σου, με γεμίζεις χαρά! Να έχεις μια δυναμική εβδομάδα!
      Τα φιλιά μου! :- ))

      Διαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω γλυκό μου πλάσμα!μου έλειψες κι εσύ και τα γεμάτα ευαισθησία και ποιότητα κείμενά σου που πάντα προβληματίζουν και μου αγγίζουν την ψυχή!!το δικό σου ''Ντρέπομαι'' είναι ένα χαστούκι για την σύγχρονη κοινωνία για την αθλιότητα των πολιτικών και της πολιτικής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και πόσο πόνο και πίκρα κρύβουν μέσα τους τα λόγια σου για την εξαθλίωση που βιώνει ο Έλληνας..που καθημερινά εξαπατάται΄΄που εξαθλιώνεται..που πονάει για το μέλλον των παιδιών του που του καταπατούν την προσωπικότητα..που εξευτελίζεται..που δεν εξασφαλίζει -πολλοί συνανθρωποί μας ούτε τα προς το ζην-δεν ξέρω τι να πω...είναι μακρύς ο κατάλογος...και υπάρχει και αυτός ο εφησυχασμός..κάτι θα ξεπάσει..δεν ξέρω..ανησυχώ..τελευταία γράφω ποιήματα με τέτοια μηνύματα-μόνο το πρόσφατο είναι κάπως romantic για να μη βαρεθείτε εσείς τα φιλαράκια μου..αλλά θα συνεχίσω να γράφω τώρα που είμαι καλύτερα..πάλεψέ το κι εσύ..είσαι δυνατή και μαχήτρια..κι αυτό τα λέει όλα!!σου στέλνω την αγάπη μου Κατερινάκι μου..και θα τα λέμε τώρα πολύ συχνά..φιλάκια και ζεστή αγκαλίτσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καιτούλα μου, πόσο χαίρομαι που μόλις άνοιξα το υπολογιστή, είδα την ένδειξη ότι έχω νέο σχόλιο στο blog μου από Σένα, κι έτρεξα να το διαβάσω. Μου έλειψες κι εμένα γλυκιά μου Σε καλωσορίζω και χαίρομαι που ξαναήρθες στη συντροφιά μας κι εύχομαι από καρδιάς όλα καλά να πάνε! Κατέγραψα Καίτη μου, αυτά που νοιώθω όπως πολλοί από εμάς κι όπως πάρα πολύ σωστά επισημαίνεις κι εσύ πως μας συμβαίνουν: Εξαπάτηση, εξαθλίωση, εξευτελισμός! Μακάρι να γίνει κάτι σύντομα γιατί χανόμαστε,,,Θα περιμένω να θαυμάσω τα νέα σου ποιήματα όπως λες με λαχτάρα!
    Ας προσπαθήσουμε να σταθούμε όρθιοι, ζωντανοί και μαχητές όπως λες καλή μου Καιτούλα! Να είσαι πάντα καλά και να έχεις μια χαρούμενη Τρίτη! Φιλάκια πολλά με αγκαλιά σφιχτή και θερμή:-)) (Τρέχω στο blog σου με χαρά!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Κατερινάκι μου..με γέμισες χαρά πρωί πρωί..και με τα σχόλιά σου τα μελένια αλλά και με την παρουσία σου στο χώρο μου γενικά καλή μου φίλη!!μιά όμορφη μέρα να έχεις κούκλα μου με χαμόγελο..να χαμογελάς κι εγώ θα το νιώθω...φιλάκια άπειρα για την ώρα..τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ! Καιτούλα μου με τη δουλειά τώρα μπήκα και σε είδα. Δική μου η χαρά που είσαι εδώ κοντά μας, που είσαι καλά και θα μοιραζόμαστε τα γλυκόπικρα της καθημερινότητας, όπως πάντα! Είσαι πολύ ευγενικός και ξεχωριστός άνθρωπος και με συγκινείς με τα καλά σου λόγια! Σου εύχομαι ολόψυχα μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία!
    Φιλάκια πολλά με ζεστή αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή μου φίλη
    Ντρέπομαι και εγώ για όλα αυτά και ακόμα πιο πολύ ντρέπομαι που δεν βγαίνω να το φωνάξω σε όλους αυτούς που μας το παίζουν σωτήρες.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι τα έχουν καταφέρει Ελένη μου, να νοιώθουμε ενοχές και ντροπές εμείς, αντί να κρύβονται εκείνοι για τα χάλια που μας παρασύρουν καθημερινά! Το φωνάζουμε καλή μου, αλλά ποιός μας ακούει?
      Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Τα Φιλιά μου!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλά της κορούλας σου κι από δω Κατερίνα μου!
    Να σου πω μόνο ότι χτες που έλειπες έχασες κάτι :
    http://princess-airis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8.html
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Πολύ ευγενικό να έρθεις κι από δω να μου ευχηθείς!
      Με συγκίνησες ιδιαίτερα, την έχω και μοναχοπαίδι, καταλαβαίνεις τα σορόπια μου!
      Εύχομαι και σ' εσένα κάθε ευτυχία και επιτυχία στα θέλω σου!
      Ασφαλώς και πέρασα από σένα και την Πέτρα κι ήσασταν υπέροχες!!!
      Καλό βραδάκι με Φιλιά πολλά!:))

      Διαγραφή
  20. χρόνια πολλά, να χαίρεσαι την ψυχή της ψυχής σου, Κατερίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου Βίκυ μου, στην ψυχή της ψυχής μου όπως μου λες, είναι και μοναχοπαίδι και καταλαβαίνεις πόσο με συγκινούν τα λόγια σου!!! Θεωρώ πολύ γλυκό κι ευγενικό να μου ευχηθείς στη σελίδα μου, με εξέπληξες και με συγκίνησες! Σ΄ευχαριστώ ειλικρινά από καρδιάς!
      Εύχομαι και σένα γλυκιά μου κάθε τι ευδόκιμο στη ζωή σου!!!
      Καλό βράδυ και Φιλάκια!:))

      Διαγραφή