23/6/13


Ο αξιακός μας κόσμος


Η εσωτερική αναζήτηση σκέψης και δομής
είναι ένα εργαστήρι με ανανεώσιμα υλικά, εξελίξιμα και με διαχρονική αξία.
Η εσωτερική αναζήτηση ως στάση και άποψη ζωής πρεσβεύει καθάρια προσωπικότητα με διαχρονική πορεία.
Ο εσωτερικός μας πλούτος αναζητά και υφαίνει μόνο δύναμη, εκφράζεται με αξιοπρεπή συνείδηση και πορεύεται στις λεωφόρους αξιών με ηθικές απαιτήσεις!
Αναζητώντας την αλήθεια φωτίζουμε κάθε γωνιά της ψυχής μας, θωρακίζουμε το αξιακό μας σύστημα και περιφρονούμε το ποδοβολητό του κυνισμού και την σκόνη της ευτέλειας των μίζερων εποχών που βιώνουμε. <by koko>

"Η Πόλη των Πηγαδιών"
"Όλοι όσοι ζούμε αναζητώντας την αλήθεια''  του Χόρχε Μπουκάι  

...Όλοι ρωτούσαν πώς είχε καταφέρει αυτό το θαύμα.
"Πρέπει να σκάψεις στο εσωτερικό, προς τα μέσα".
"Είχαν ανακαλύψει τη βαθιά επικοινωνία που πετυχαίνουν μόνον εκείνοι που έχουν το θάρρος να αδειάσουν από κάθε περιεχόμενο και να ψάξουν στο βάθος της ύπαρξης τους για να βρουν τι έχουν να δώσουν..."
(Δείτε το video όσοι δεν το έχετε δει, αξίζει 5 λεπτά απ' το χρόνο σας)



13 σχόλια:

  1. Υπέροχο το video!!!!
    'Πρέπει να σκάψεις στο εσωτερικό, προς τα μέσα'.
    Αυτό δεν πρέπει να κάνουμε όλοι μας;!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα serenata, συμφωνώ μαζί σου! Μοναδική επιτρεπτή διέξοδος, νομίζω.
    Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Να έχεις μια καλή και δημιουργική εβδομάδα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη ιστορία Η πόλη των πηγαδιών!
    Άργησα να συναντήσω στη ζωή μου τον Χόρχε Μπουκάι αλλά από τότε που τον πρωτοδιάβασα τον αλυσοδεμένο του ελέφαντα μαγεύτηκα κι έκτοτε είμαι εκστασιασμένη με όλες τις παραβολικές ιστορίες του!


    Και ναι μόνο από μέσα γίνονται οι αλλαγές!
    Σε φιλώ γλυκά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,έτσι πιστεύω κι εγώ πρέπει πράγματι να σκάψουμε μέσα μας για να γίνουν οι αλλαγές !
      Φιλάκια και χαίρομαι πολύ που τα λέμε !

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική η πόλη των πηγαδιών Κατερίνα μου..θέτει πολλούς προβληματισμούς για το πως πορεύεται ο καθένας απο εμας στη ζωή του..και πως πρέπει να σκεφτεί πολύ για να αλλάξει βαθιά μέσα του..ενεργοποιείται ο ψυχισμός όποιου το παρακολουθεί και αναρωτιέται και τι δεν πάει καλά..συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σου χαράζει δρόμους ποιότητας που σπάνια συναντάς!!χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καλωσορίζω Kates στο σπίτι μου... Χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία για μια όμορφη και ουσιαστική επικοινωνία! Διαθέτεις κι εσύ όμορφες, δημιουργικές σελίδες με δυνατή πένα και ισχυρό φορτίο σκέψεων και απόψεων, που με ενθουσίασες! Σ'ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια, θέλω και προσπαθώ να μοιράζομαι μαζί σας κάποιες σκέψεις κι ανησυχίες μου. Εύχομαι να ταξιδεύουμε συχνά, εγείροντας χαρούμενη διάθεση για ζωή!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατερίνα μου ήρθα να σ'ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου για τα εγκάρδιά σου σχόλια στο μπλόγκ μου.χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε και θα ήθελα πολύ να μη χαθούμε τώρα πιά..μου έκανες απο την πρώτη στιγμή κλικ πριν ακόμα διαβάσω για την χώρα των πηγαδιών..καλό βραδάκι και πολλά φιλάκια.Υ.Γ...όσο για τα ταξίδια έχουμε να κάνουμε πολλά μέσα απο τα μπλόγκ μας...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, χαίρομαι που απ' ότι φαίνεται, θα έχουμε όμορφες περιπλανήσεις στις διαδικτυακές μας διαδρομές ! Σου εύχομαι ένα καλό, γόνιμο και χαρούμενο ΣαββατοΚύριακο!!!

      Διαγραφή
  6. καλησπέρα και από μένα! Χαίρομια πολύ για την συναντηση μας. Βεβαίως και θα τα λέμε. Με ή λίγη καλοκαιρινή χαμηλή ταχύτητα, αλλά έχουμε μπροστά μας όλο τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Ανν Λου, σε καλωσορίζω με χαρά στον ιστότοπο μου κι ελπίζω η συνάντηση μας να υπερασπιστεί το αίσθημα φιλίας με αισιοδοξία και χαμόγελα!!!
    Να έχεις ένα Όμορφο όσο και Σπουδαίο ΣαββατοΚύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέσα μας κρύβονται οι θησαυροί και τα θαύματα όλου του κόσμου. Αλλάζοντας τη ματιά μας αλλάζει και η προοπτική του μέλλοντός μας. Ας σκύψουμε μέσα μας για να δούμε έξω...

    Πολύ όμορφες οι αναρτήσεις σου! χάρηκα για τη γνωριμία!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες! Πιστεύω η επικοινωνία μας θα είναι ένα ταξίδι ανάμεσα σε θησαυρούς σκέψεων και απόψεων! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή