27/3/13


Μετάγγιση ελπίδας
Την ώρα που το κράτος ανταμείβει τους τραπεζίτες  για τις κακές επιλογές τους κι επιβραβεύει τα επιζήμια βουλιμικά τους ρίσκα, την ώρα που η εσωτερική υποτίμηση της χώρας τζογάρεται, την ώρα που καθ' ενός Έλληνα το κουράγιο στραγγίζεται κι ισοπεδώνεται κάθε έννοια ανθρώπινης αξίας, από ανίκανα χέρια κι ανεπαρκείς πολιτικές πάνω σε σκοτεινό φόντο, εκεί που όλα δείχνουν φτώχεια, ανέχεια κι εξαθλίωση. 
Ξάφνου, δείχνει ν' αχνοφέγγει κάτι στον ορίζοντα. Μικρές φωτεινές ρωγμές σπάνε το σκοτάδι κι απλώνουν λίγο φως με υπόσχεση στην ελπίδα, στην δημιουργία και στο μέλλον. Είναι   οι νέοι Έλληνες, η Μαρία Αντωνιάδου και η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
που διακρίθηκαν ο καθ' ένας στον τομέα του και μας όπλισαν με χαμόγελο, με δύναμη κι ανεφοδίασαν την περηφάνια μας. Ας γίνουν φωτοδότες στα οράματά μας και στους στόχους μας.   Κατερίνα Κ.


Λονδίνο: Ελληνίδα επιστήμονας Γυναίκα της χρονιάς
Η Ελένη Αντωνιάδου Ασχολείται με τις επιστήμες
 της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.
Κορυφαία διάκριση για την ωραία
Ελένη Αντωνιάδου η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA όπου βραβεύτηκε στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards  σε ειδική τελετή στο Λονδίνο.
Η Θεσσαλονικιά Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε ''γυναίκα της χρονιάς'' 
στην τεχνολογία και βραβεύτηκε 
για το ερευνητικό της έργο. 
Διακρίθηκε ανάμεσα σε άλλες γυναίκες, ταλαντούχες επιστήμονες, για τις καινοτόμες ιδέες και την έρευνα... 


Έλληνες 
Την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο κλίμακα για την εκτίμηση της έντασης των επιπτώσεων των τσουνάμι δημιούργησε ελληνική ερευνητική ομάδα απ΄το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Η κλίμακα εκτίμησης εντάσεων «Integrated Tsunami Intensity Scale 2012» (ITIS2012) είναι δωδεκαβάθμια, συμβατή με τις δωδεκαβάθμιες κλίμακες που προσδιορίζουν την ένταση των σεισμών και εφαρμόσιμη 
τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε σύγχρονα τσουνάμι. 
Η κλίμακα ITIS2012 έγινε αποδεκτή από τη Σεισμολογική Εταιρεία της Αμερικής και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο περιοδικό της «Bulletin of the Seismological Society of America».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου