26/3/13


Σαν ακροβάτες...

Η σημερινή μέρα έχει μια στατικότητα και μια απάθεια θα έλεγα. Η καθημερινότητά μας ακόμα και την προηγούμενη βδομάδα είχε ένταση, νεύρο, ταχύτητα, άγχος, ενώ σήμερα είναι αδιάφορη, μουντή και άτονη. Νοιώθουμε μουδιασμένοι,  οργισμένοι, περισσότερο ανασφαλείς, αναπνέουμε τον φόβο και την απόγνωση, με τα επικίνδυνα και παράδοξα παιγνίδια που παίζονται εδώ και γύρω μας με κυνισμό και αδιαφορία. 

Θύματα, που ακροβατούμε ανάμεσα στα δίκαιά μας και στην αναίσχυντη βουλιμία της Ε.Ε. στο βωμό της κυριαρχίας. 

Όπως είπε και η Αμερικανίδα Lena Horne:"Δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει. Είναι ο τρόπος που το κουβαλάς"  Ο τρόπος που σου επιβάλλουν να το κουβαλάς, θα έλεγα εγώ.  Κατερίνα Κ.



Οικονομία χωρίς «οίκο», χωρίς «νομή»

Ένας προβληματισμός με πολλές προεκτάσεις 
από την ιστοσελίδα του Χρήστου Γιανναρά  

«Αυτό που εξιστορώ είναι η ιστορία των επόμενων δύο αιώνων. Περιγράφω το ερχόμενο, το αναπότρεπτα ερχόμενο: την ανάδυση του μηδενισμού. Aυτή την ιστορία μπορούμε από τώρα κιόλας να την αφηγηθούμε, γιατί είναι από τώρα ενεργούμενη αναγκαιότητα. Eίναι το μέλλον που το σημαίνουν χίλια σημάδια, είναι το προδιαγεγραμμένο που αυτοδηλώνεται παντού, η μουσική που θα ηχήσει και που γι’ αυτήν όλες οι ακοές είναι κιόλας στο έπακρο οξυμμένες...O μηδενισμός έφτασε στο κατώφλι: από πού μας έρχεται αυτός ο πιο ανοίκειος από κάθε επισκέπτη; 
Tι σημαίνει μηδενισμός; Σημαίνει ότι οι υπέρτατες αξίες έχουν χάσει κάθε αξία. Mας λείπει ο στόχος,.. Read more:  http://yannaras.gr/


Ελεύθεροι Κατακτημένοι

Ένα καταπληκτικό μήνυμα από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που αξίζει 
να διαβάσετε!

Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε - δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου